tirsdag 18. juli 2017

Uregelmessig mens etter fødsel

Iløpet av de siste mnd har jeg kanskje hatt mens 5-ganger. Det kan gå flere mnd mellom hver gang, noe som begynner å bekymre meg. Jeg ammet sønnen min, men fikk mens etter mnd.


I starten trodde jeg syklusen var forstyrret av ammingen, men selv etter jeg sluttet med amming for mnd siden h. Uregelmessig mens , kan det være noe farlig?

Hvorfor er min mens uregelmessig ? Kjenner alle eggløsningen ? Har uregelmessig mens foremdeles etter år. Kan jeg regne ut eggløsning når jeg har uregelmessig mens ? Menstruasjon etter fødsel ? Jeg lurer på når det er vanlig å få menstruasjon etter fødsel , og om den vil være på samme måte som før graviditeten? Hadde den 3-dager, men fikk det igjen dager senere.

De fleste ungdommer som bor nær videregående skole, blir vel boende hjemme til de er rundt år. I mer grisgrendte strøk er det jo vanlig å flytte på hybel eller internatskole når en er rundt for å går på vgs. Noen velger å ta ett eller flere av årene på vgs i. Hver person skal si tre positive ting om personen til høyre for seg. Men så er det år siden jeg fødte, og jeg Fikk mensen tilbake 11mnd etter fødsel , mens jeg enda ammet.


Sluttet å amme for mnd siden. Har alltid hatt regelmessig mens. Før ett år siden fødte jeg en gutt og fikk Cerazette som jeg skulle ta mens jeg ammet. Nå har jeg sluttet å amme, og skulle ha min mens nr etter fødselen i forgårs.


Er kjempe premenstruel, men ingen tegn til tanta Noen som kjenner seg igjen? Og vil dele erfaringer? Var menstruasjonen din uregelmessig når du fikk den igjen og IKKE ammet?


Jeg har hatt litt uregelmessig mensen etter at den kom tilbake etter amming. Den har bare forskyvet seg med ca dager og i tillegg har har jeg begynt å blø oftere neseblod i forbindelse med mensen. Det har heller aldri skjedd før.

I tillegg så prøver min mann og jeg få til nr 2. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Search secure for Mens L. Ikke bekymre deg hvis den ikke er regelmessig enda –det er ikke et tegn på at noe er galt. Det tar faktisk en stund for mensen å innarbeide et mønster. Vanlige årsaker til uregelmessig mens : Manglende eggløsning (dysfunksjonell eller anovulatorisk blødning) er den vanligste årsaken til uregelmessig mens , men det er en diagnose som først kan settes etter andre årsaker er utelukket. Eggløsningsblødninger: Sporblødninger som kommer omkring eggløsningen.


Min første mens kom etter tre måneder, og varte bare et par dager. Fra neste måned av kom det med full styrke, veldig mye kraftigere blødning enn før, men ingen smerter. Foreløpig uregelmessig , men det har bare gått et halvt år, så det går seg sikkert til. Hadde regelmessig syklus før, og en del smerter. Dette innebærer at du vil før eller siden få menstruasjonen tilbake.


Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her. Varer alltid ei uke, som den gjorde før svangerskap og fødsel. Etter fødsel har jeg kun hatt mens ganger.


Men du bør ikke få panikk, fordi alt dette er naturlig og normalt. Informasjon om menstruasjon, blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd. Kvinner uten prevensjon.


Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger.


Av samme grunn kan du oppleve at mensen ikke kommer når den skal for eksempel når du er midt i flytting eller andre prosesser som påvirker deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg