torsdag 27. juli 2017

Stikker i brystet

Trommestikker fra Danmusikk. Stort utvalg og alltid gode priser! Du har altså plager med stikking i brystet på venstre side, forverret under stress, og dette gjør deg red hvilket ikke er urimelig å tenke seg.


Og du er ofte slapp og daff. Hos en frisk ung mann som deg, er det overhengende lite sannsynlig at det skulle feile hjertet ditt noe.

Stress påstår dem, reelle hjerteproblemer gjør visstnok vondt midt i brystet og ikke på siden. Synd det ikke var en infeksjon så jeg kunne fått antibiotika og blitt kvitt skiten. Stikking i brystet hos en 20-år gammel kvinne kan ihvertfall ikke være hjertesykdom, så det kan du i praksis se bort fra. Det er overhengende sannsynlig at årsaken er muskelspenninger i brystkassen, og om dette er korrekt diagnose for ditt vedkommende, kan du få bekreftet hos din fastlege.


Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen. Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet.


Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både.

Brystsmerter betegner smerter som oppleves å komme fra brystet , og som har sitt opphav i brysthulen eller omkringliggende organer. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige. Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også smerter i ryggen, i siden og tildels i skuldrene.


Har vært hos legen og tatt blodprøve osv alt var helt fint og blodprøvene var gode. Brystsmerter fra muskel-skjelettsystemet (myalgier) er gjerne av stikkende karakter, og smertene er ofte lokalisert til venstre side av brystkassen. Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Jeg har slitt med ene brystet mitt nå i snart år.


Begynnte i november for nesten to år siden. Er ikke hele tiden jeg kjenner på det men i lange perioder. Noen får utsondring av uklar eller blodtilblandet væske fra brystvorten. Har hatt det i ca 1mnd og er plaget av det, det er en ekkel følelse når jeg trekker inn et dypt pust, eller så stikker det selvom jeg puster normalt, det varer kort også går det vekk, det varier ca tid det stikker.


Det er heller ikke farlig å ha væske i alle mulige farger, svart, blå, gul, grønn, hvit og så videre. Dersom du har dette anbefaler jeg deg å la brystet være i fred og ikke presse ut væsken, det vil nemlig ikke stoppe av den grunn. Det du skal være litt oppmerksom på er hvis det pipler ferskt blod ut av brystvortene dine. Hvorfor skjer dette?


Er det et tegn på noe mer alvorlig?

Prøv å slappe av og følg med på hvordan smerten utvikler seg og forandrer seg. I de aller fleste tilfeller forårsakes smerter i brystet av stress eller angst. Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. OBS: for information om symptomer, diagnose og behandling af smerter i brystet henvises til artiklen: brystsmerter.


Generelt om smerter i brystet. Ondt i brystet fører hyppigt til, at man kontakter sin læge. Mange er bange for, at der er noget galt med hjertet. Men så slemt behøver det ikke at være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg