torsdag 13. juli 2017

Gravid med hormonspiral symptomer

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Vel, jeg oppdaget i går at jeg er gravid , på hormonspiral. Hvis du blir gravid med hormonspiral , bør du få en sjekk for å utelukke mulig graviditet utenfor livmoren.


Ved graviditet med Kyleena er risiko for graviditet utenfor livmor anført å være ) Infeksjoner. Utvikler falske symptomer. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid.


Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Dersom man blir gravid med inneliggende spiral, og ønsker å beholde barnet, anbefales å ta kontakt med lege for å fjerne spiralen. Inneliggende spiral øker risiko for spontanabort. Hvis man blir uønsket gravid med en spiral, foretas en provosert abort med fjernelse av spiralen.


Man har dessuten litt økt risiko for graviditet utenfor livmoren. Ved blødningsforstyrrelser, uteblitt menstruasjon eller andre graviditetssymptomer som brystspenning eller kvalme skal du alltid kontakte din lege. Hvem egner spiralen seg mest til? Bivirkningene var faktisk farlig lik symptomer på graviditet.


Testa da flere ganger før jeg tok den ut. Jeg har hormonspiral for at vi ikke skal ha flere barn. Og har ikke helse til det.


Mannen skal sterilisere om en mnd for de ville ikke gjøre det på meg pga narkosen og min sykdom. Vil være en risiko. Har en alvorlig sykdom. For to uker siden syntes jeg at jeg kjente tydelig spa. Det gælder både kobber- og hormonspiral.


Hormonspiralerne er receptpligtige, det er kobberspiraler ikke. En hormonspiral koster fire til fem gange mere end en kobberspiral. P-piller har ikke vist seg å være like effektivt som hormonspiral , men fungerer likevel godt nok for mange. Dersom du sliter med å bli gravid , kan en kunstig befruktning være til hjelp, men dette er ikke en behandling av selve adenomyosen. Enkelte kvinner får ikke menstruasjon når de bruker Mirena.


Det behøver ikke bety at man er gravid fordi man ikke har sin menstruasjon. Dersom du ikke får menstruasjon på uker og har andre symptomer på graviditet (f.eks. kvalme, tretthet, ømhet i brystene), bør du oppsøke lege for en undersøkelse og graviditetstest. De siste dagene har jeg følt meg skikkelig gravid (!) med ekstrem kvalme, trøtthet, murringer og mer. Er det her vanlige symptomer etter fjerning av spiral eller hva skjer med meg? Jeg kan vel ikke være gravid allerede, og med de blødningene jeg har hatt?


Spiralen settes inn i livmoren, og hormonet hindrer befruktning, hovedsakelig på to måter: For det første gjør den slimet i livmorhalsen litt seigere, slik at sædceller ikke kommer inn i livmoren. Stine Olsby var år gammel, da hun fant ut at hun var gravid. Dette kan bare ikke være mulig, tenkte hun. Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet.


Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene. Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Sv: Gravid med hormonspiral ? Jepp det går ann å bli gravid med hormonspiral. Både tanten min og søskenbarnet mitt ble gravide med den Den skal være ganske sikker sier nå legen iallefall, men tydligvis ikke.


Hos noen få støtes spiralen ut av livmoren. Man kan også få betennelse i livmoren like etter at spiralen er satt inn. Ved symptomer på bekkenbetennelse må du straks oppsøke lege. Plagsomme men ufarlige.


Spiralen ligger i alle fall utenfor fosterhinnene, og kommer ikke i berøring med selve fosteret. En annen sak er at risikoen for en spontanabort eller en for tidlig fødsel er ganske høy med spiralen på plass. Blir du gravid med spiral, skal du derfor søke lege med en gang. Er det mulig å fjerne spiralen, skal det gjøres. Prisen er avhengig av av produsent og hvor den kjøpes.


Kobberspiral Kobberspiraler finnes i mange varianter. Normal pris på apotek er ca 8kr. På Sex og samfunn selges kobberspiral til kostpris, ca 4kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg