onsdag 12. juli 2017

Liste over guttenavn

Liste over guttenavn

Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Vil du ha fler navnetips så finner du ytterligere 5guttenavn eller 6jentenavn. Toppen på listen over populære guttenavn er relativt intakt. Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt?


Da har du kommet til riktig sted! Det vil si – navnene brukt av tre eller færre offentliggjøres ikke. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor. Sjansene for at samtlige på listen havner i barselgruppe, barnehage eller klasse med andre med samme navn er altså liten. Her får du inspirasjon til navnevalget til din baby.


Du kan klikke deg gjennom ulike navn for å finne det perfekte navnet til det lille barnet ditt. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Vil du gi barnet ditt navnet Love, Lerke eller Trygg?


Eller vil du selv bytte navn - til for eksempel Jan Banan? Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Dette er en liste over populære navn. Aage Aasmund Abbas Abdi Abdirahman Abdul Abdulkadir Abdullah Abdullahi Abraham Adam Adem Adil Adnan Adolf Adrian Agnar Ahmad Ahmed Ahmet Aksel Alan Albert Aleksandar Aleksander Alex Alexander Alexandre Alf Alfred Ali Allan Almar Alv Alvin Amar Amer Amin Amir Amund Anders Andor Andre Andreas Andres Andrew Andrzej Anfinn Anker Annar Ansgar Anstein.


Til neste år kommer vi med nye og oppdaterte lister ! Sjekk disse forslagene til fine navn med betydning – som nesten ingen andre har! Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Hva er det dere forbinder med norrønt eller norske guttenavn ? Jeg står nå helt stille Kan ikke bruke Storm for bikkja heter det (stupid me)!


Kan ikke bruke Olav for sambo heter det (synes det blir for mye) Og kan ikke bruke Odin for at bestevenninna mi døpte nettopp gutten sin for det (vært planlagt lenge) Det er de navnene jeg liker best! Laget en liten liste over de hundenavnene jeg syntes er fine. Kanskje trenger du litt inspirasjon til navn på din nye valp. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.


Hvis du trykker på en av knappene over så blir det generert et nytt tilfeldig navn. Dessverre har den et par svakheter. Lister over guttenavn fra Norge og andre land.


Selv om foreldre nå finner navn som skiller seg ut, er det gjerne de mer tradisjonelle norske navnene som troner øverst på listen over de mest brukte gjennom tidene. Jentenavn - Liste over norske guttenavn. Sara – nummer tre på den norske listen – er et eksempel. Et annet er at Mohammed er verdens ledende guttenavn for tiden. Eneste navn ut av topp var fjorårets rakett Saga.


Alicia er ny på topp listen og stiger helt fra 21. Cleo var det jentenavnet som økte mest i popularitet, mens Elsa minsket mest. Elsa er til tross for dette fortsatt nr.


Liste over guttenavn

Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen. Det kan bli flere harde konsonanter i guttenavn. På den Amerikanske nettsiden Babycenter. Slike harde navn er Jakob (K og B), Theo (T), Theodor (T og D), Victor (K-lyd og T).


Vi går for korte og greie navn! Og ønsker å fortsette med det på tredje barnet også. Vet ikke kjønnet enda. Er ikke all verdens utvalg kanskje, men bare så jeg ikke skal glemme noen: Hvilke korte navn på tre bokstaver liker dere?


Og hvilke liker dere ikke? De fleste motenavnene og snobbenavnene e.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg