onsdag 28. september 2016

Sykemelding selvstendig næringsdrivende

Alltid tilgjengelig. Skreddersydd deg som vil føre selv. Er du både frilanser og selvstendig næringsdrivende , beregnes sykepengene etter en kombinasjon av reglene for arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende. Hvis oppdragsgiveren din ber om å få sykmeldingen. Siden du ikke er innmeldt i arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret, får du ikke sendt sykmeldingen digitalt til andre enn NAV.


Sykemelding selvstendig næringsdrivende

Sykepenger skal kompensere for bortfall av inntekt for deg som er arbeidsufør på grunn av sykdom eller skade. Du kan imidlertid forsikre deg for å få bedre dekning. Dermed får de med eget firma som blir sykemeldt, mer sykepenger fra og med 1. Det er to vesentlige forskjeller på hva som skjer dersom du blir syk som selvstendig næringsdrivende i forhold til en som er ansatt i en større bedrift. For det første får en ansatt dekket lønn fra arbeidsgiver fra første sykedag, mens du som selvstendig næringsdrivende først vil ha rett til sykepenger fra NAV etter dager. Både lønnsmottakere og selvstendig næringsdrivende har rett på sykepenger i inntil måneder, og har samme maksimumsgrense for sykepenger på seks ganger grunnbeløpet.


Som næringsdrivende har du på lik linje med lønnstakere mulighet for gradert sykemelding dersom du har noe restarbeidsevne. Sykepengegrunnlaget for selvstendig næringsdrivende er imidlertid begrenset oppad til ganger grunnbeløpet (G). De påpeker at endringen vil gi sykmeldte selvstendig næringsdrivende en bedre inntektssikring etter utløpet av arbeidsgiverperioden.


Forsikring selvstendig næringsdrivende - kjenn dine rettigheter. Det er mange fordeler med å være sin egen sjef, men det er dyrt å bli syk som selvstendig næringsdrivende. Ikke alle vet hvilke trygderettigheter de har og kun én av fem har kjøpt tilleggstrygd i NAV. Sykepenger til selvstendig næringsdrivende og frilansere Du har rett til sykepenger fra 17. De første kalenderdagene kan du få sykepenger hvis du har tegnet forsikring.


Til en selvstendig næringsdrivende ytes det sykepenger med prosent av sykepengegrunnlaget, se §§ 8-og 8-35. Det ytes ikke sykepenger for de første kalenderdagene regnet fra og med den dag arbeidsuførheten oppstod (ventetid). Ved ny arbeidsuførhet innen kalenderdager etter at trygden har ytt sykepenger, regnes det ikke ny ventetid.


For å kunne starte egen bedrift stiller myndighetene krav til at du driver for egen regning og risiko, altså at du har ansvaret for det du leverer og utstyret du bruker. Selvstendig næringsdrivende uten fast forretningssted: merking og innrapportering. Når dere har kjøpt tjenester fra selvstendig næringsdrivende uten fast forretningsste omfattes dere av opplysningsplikten og skal innrapportere det fakturerte beløpet eksklusive merverdiavgift til Skatteetaten.


DFØ tilbyr å bistå dere med innrapporteringen. Utenlandsk selvstendig næringsdrivende Dersom du som utenlandsk i Norge driver et enkeltpersonforetak i Norge, må du registere foretaket, rapportere oppdrag, betale inn skatt, levere skattemeldingen og motta skatteoppgjør. Er du selvstendig næringsdrivende og kun har hatt næringsinntekt de tre siste årene, anses du ikke som arbeidstaker. Da har du heller ikke rett på dagpenger, selv om du har bortfall av inntekt. Nav regner sykepengene ut fra sykepengegrunnlaget ditt.


Tidligere, før a-ordningen eksisterte, skulle opplysningene innrapporteres i det som da het kode 4i lønns- og trekkoppgaven. Hvor mye mer betaler selvstendige næringsdrivende i skatt enn en vanlig arbeidstaker? Hvilken utdanning for å bli selvstendig næringsdrivende ? Som selvstendig næringsdrivende eller frilanser har man rett på sykepenger fra NAV fra dag 17.


Frilansere og ansatte i eget AS får 1 fra trygden fra dag 1 de første dagene må de dekke selv. Er det noen her som vet hvordan gradert sykemelding fungerer når man er selvstendig næringsdrivende ? Jeg har sykeforsikring gjennom Nav, slik at jeg får 1 utbetalt fra og med 17. Men jeg lurer på hvordan de fastsetter det dersom jeg feks skulle bli sykemeldt? LES MER OM ARBEIDSLIV OG KRONISK SYKDOM. Det kom nye regler for sykepenger til selvstendig næringsdrivende fra 1. Blir det smalhans i pensjonstilværelsen etter et langt liv som selvstendig næringsdrivende ? I denne artikkelen ser vi nærmere på reglene for å tegne en frivillig innskuddspensjonsordning.


I oversikten under har vi tatt med prisen i prosent av inntektsgrunnlaget, og prisen for en inntekt på 50. Definert i Folketrygdlovens § 1-soMed selvstendig næringsdrivende menes i denne loven enhver som for egen regning og risiko driver en vedvarende virksomhet som er egnet til å gi nettoinntekt. Dårligere rettigheter enn arbeidstakere. Som frilanser får du utbetalt lønn på samme som en arbeidstaker.


Oppdragsgiveren din må. En selvstendig næringsdrivende i Norge kan være registrert med enkeltpersonforetak eller et annet personlig foretak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg