mandag 12. september 2016

Melisglasur til muffins

Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. Uansett om du skal bake til barnas bursdag eller til andre festlige anledninger, er muffins alltid populært. Variasjonsmulighetene er dessuten uendelige, og du kan fylle og toppe dem med dine favorittsmaker.


Muffins hører med når det er barnebursdag! Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og pisk godt. Smak til med noen dråper sitronsaft. Metode to: med vann.


Du trengen kun melis og vann. Det er ikke noe mål på denne oppskriften fordi den fungerer fint uten. Slik gjør du: Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Melisglasur til muffins. En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk.


Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur, og du får oppskrift på nydelige glasurvarianter. Visp eggehviten til den er lett og luftig, tilsett sitronsaft. Sikt melisen gradvis i til icingen er fast, dvs at den ikke siger sammen når du stopper mikseren. En måte å teste det på er å ta litt icing mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre.


Icingen skal lage topper som ikke siger på fingrene. Sitrondråper hever smaken. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Jeg er verken baker eller konditor, og det er også litt av poenget her. Jeg er tobarnsmor, og har måttet lære litt av hvert.


Jeg tar heller en tur i smågodthylla, og resultatet blir, om ikke kunstnerisk perfekt, så spennende nok. I dag er cupcakes små, fine kager bagt i portionsforme og pyntet med frosting, ostecreme, flydende fondant eller glasur. Selve bakeprosessen til muffins er lik den til formkaker, med enkelte variasjoner. Men forskjellen ellers er bruk av muffinsformer og steketid. Cupcake er en variant av muffins men som er pyntet ekstra.


Men deigen er som regel det samme. Ja, det er nok lurt #128522; Her har ostekrem som brukes til gulrotkake, bare litt tykkere (mer melis) og med litt farge vært favoritten til lyse muffins. Og smørkrem med sjokolade til sjokolademuffins. Bruk en stor tip med stjerneform, så tar det bare sekunder å pynte. Og kanskje litt sølvkuler eller stjerner.


Melisglasur til muffins

Fru Timian En matblogg med deilig mat for hele familien. Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Smelt margarinen og tilsett melken. Oppvarmes til rett under kokepunktet.


Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, og bland det i eggemassen vekselvis med melkeblandingen. Stekes midt i ovnen i ca. Smør glasuren på og dryss med perlesukker. Hell deigen i former. Jeg skal lage mange muffins til en fest i morgen, og har lyst på en god topping, som ikke er alt for søt, og som er litt luftigere enn den vanlige melisglasuren.


Melisglasur til muffins

Lagde smørkrem til forrige fest, den ble alt for mektig, nå har jeg lyst til å bruke fantasien og finne på noe annet. Alle kan lage det, det går fort, er renslig og enkelt, og sist men ikke minst, det smaker godt. Lettvinte muffins er små, SUPERGODE muffins , som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter minutters steking er muffinsene klare! Du kan tilsette smak etter ønske.


Oppskriften gir stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg