torsdag 29. september 2016

Gratinert taco

Gratinert taco

Se vår oppskrift på klassisk taco og andre spennende Tex Mex-varianter! Gratinert nachos med kjøttdeig. Enkel og god oppskrift på tex-mex nachos med smeltet ost.


Gratinert taco

Her får du den gode smaken av taco , men på en litt annen måte. Hun deler sin kjøttfrie taco -oppskrift med Wenche. Nachos er enkel kosemat.


Og akkurat som pizza kan det varieres i det uendelige. Grunnleggende er lagvis med nachos og fyll med ost mellom hvert lag. Topp gjerne med ekstra mye ost.


Gratinert taco

Vil du lage en vegetarvariant kan du bytte ut kjøttet med refried beans for eksempel. Oppskrift og foto av Ina Johnsen fra MatPaaBordet. Deilig dipp i syv lag med blant annet bønnemos, rømme, ost og tomat, gratinert i ovnen og klar til å nytes med sprø tortillachips. Bedre enn dette blir ikke en vegetarisk layer taco dip.


Taco er relativt lettvint. Den enkleste versjonen er å lage seg en tacotallerken uten lefser eller skjell. Av og til kjenner jeg at jeg blir litt lei av den måten å gjøre det på, fordi jeg fortsatt er så vant til å ha lefser til taco.


Da jeg var på søndagsmiddag hos mor her om dagen, fikk jeg et godt tips av en flink ung mann. Kan fort ende opp med å spise dette til flere måltider på rad. Den er litt ala nachos, og passer godt når du vil ha rask kosemat uten særlig innsats. Er det noen som har en god oppskrift på gratinering av lefser og kjøttdeig med tacopulver?


Har sikkert et annet navn tipper jeg. Er det bare å steke kjøttdeig, ha i pulver og rulle det i lefsene og steke i ovn med ost på? Eller bør jeg ha noe annet i? En tacograteng med kjøttdeig av svin og grønnsaker er kjapp hverdagsmat for hele familien. Været har vært flott, så det betydde en liten tur utenomhus, men bortsett fra det har det vært mye sofatid.


Gratinert taco

Den nye tacoserien består av samme type produkter som vi kjenner fra tacoseriene vi har i butikk i dag, med blant annet tacokrydder, toppinger, sauser og tortillachips. Hvordan lage lags tacodipp eller seven layer taco dip? Her finner du oppskriften eller les den lenger nede.


OPPSKRIFT LAGS TACODIPP GRATINERT INGREDIENSER 4g kjøttdeig ss TINE. Haha, faen ta volkswagen for det der. Er jo en svakhet de er kjent for det med vinduene. Akkurat det samme skjedde med meg, midt på vinteren falt vinduet ned i døren!


Her kommer en taco litt utenom det vanlige. Stine fra bloggen Bakekona står bak denne saftige og superdigge oppskriften. Her legges lomper, digg tacokjøttdeig og kesam lagvis, før det hele toppes med ost og stekes i ovnen. Servert med salat og rømme er dette en real taco -fiesta.


Men tacos trenger jo ikke alltid være likt, det kan heldigvis lages på utrolig mange måter. I dag deler jeg derfor ulike måter å variere fredagstacoen på. Favoritten vår er gratinerte tacobåter med hjemmelaget guacamole og en helt fantastisk fetaostdipp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg