fredag 16. september 2016

Gravid uke 26 sliten

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det må gjøres etter uke 26. Ha respekt for at hun er sliten og trenger ro.


Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.

Jeg var sliten mot slutten, men ble ikke sykemeldt. Følte meg skikkelig blæh, tung, trøtt, sov dårlig, men syns ikke helgene var noe mindre tunge enn arbeidsdagene så tenkte at jeg bare kunne jobbe. Har en treåring fra før.


Gikk ut i permisjon inuke og lå på sofaen i to uker før babyen kom. Hei kjære gravide nettvenner Jeg begynner i uke i morgen. Jeg jobber 1 turnus med voksne psykisk utviklingehemmede.


Jeg syns d har vært veldig tungt å jobbe, både i forhold til kvalme, tretthet, liten tålmodighet og er sårbar for lukter. Men samtidig så har jeg en arbeidstolthet som bryter. Det er klart jeg våkner flere ganger om natten, går sakte, har vann i kroppen, men det går stort sett greit.

Spørsmål: hei, jeg er nå kommet inn i uke 2 og føler meg konstant trøtt og sliten. Jeg er heller ikke uthvilt når jeg våkner om morgenen. Jeg føler meg litt teit i forhold til henne, men jeg har et helt annet svangerskap enn henne. Jeg fikk hofteproblemer så tidlig som uke 1 da ble jeg sykmeldt.


Hadde da jobbet uker vanlig etter å ha blitt friskmeldt pga kvalmen. Så i uke ble jeg 1 sykmeldt pga magesmerter, måtte en tur inn på sykehuset og litt sånn. Gravid uke – Din kropp. Du er i uke ikke like trøtt og kvalmen har forhåpentligvis forsvunnet helt.


Ellers var alt som før - jeg var oppblåst, trøtt, brystene var ømme osv. Halvannen uke senere var jeg på ultraly og det viste seg at utviklingen hadde stoppet opp etter uker og dager. Kroppen din gjør seg klar til amming. Du har kanskje merket at brystene dine er blitt litt større, og at det noen ganger lekker litt fra dem?


Noen opplever at lakenet blir vått om natta, eller at det plutselig begynner å lekke mens de hører babygråt. Bruk en god BH, eventuelt med ammeinnlegg. Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen. Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder.


Husker ikke at det var sånn sist gang jeg var gravid , fann jo ikke ut at jeg var gravid før uke da. Men nå i min andre graviditet i uke begynder jeg virkelig å bli sliten og ikke minst oppblåst!

Føler at jeg har mage allerede. Noen som hvet hvor lenge en er så oppblåst? Kommer til å bli rask. Selv om graviditeten ikke synes utenpå, kan du nok merke kroppens reaksjon på at du er gravid. Typiske plager i uke er svangerskapskvalme, tretthet, hyppig vannlating, hodepine og humørsvingninger.


Imponert over alt du får til, men husk at det er lov å være sliten og ta pauser også. Jeg er i uke og foreløpig er jeg mest trøtt. Utover jobben så har jeg lite ork til andre ting. Men jeg leste en fin sammenligning, og det å gå gravid kan sammenlignes med å gå en hard fjellklartringsetappe, og hvem blir vel ikke sliten av det?


Håper du får litt mer energi etterhvert! Ikke noe gøy å være så utmattet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg