torsdag 8. september 2016

Soppinfeksjon baby

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Check out For The Baby. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon.


Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv, finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun.

Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp. Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon , og sørg for å få riktig behandling. Trøske skyldes soppen Candida albicans.


Denne soppen finnes i munnen hos de fleste, og gir normalt ikke noen plager hos friske personer. I noen tilfeller kan det likevel oppstå en soppinfeksjon i munnen, spesielt blant spedbarn siden immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet.

Trenger soppinfeksjon å behandles? Ja, gravide kvinner bør behandle soppinfeksjon , råder Løvendahl Mogstad. Gravide kan bruke de vanlige midlene mot soppinfeksjon , som stikkpille og krem. Stikkpillen bør settes varsomt inn i skjeden. Dersom lokalbehandlingen ikke hjelper, finnes det en tablett med soppmiddel man kan ta.


Candidiasis er den vanligste typen soppinfeksjon i huden. Candida er en gjærsopp og det finnes mer enn ulike typer Candida. Disse soppene lever på alle overflater av kroppen vår, og de kan av og til forårsake infeksjon. Ulike typer gjærsoppinfeksjoner forekommer: Angulær cheilitt.


Er soppinfeksjon i munnvikene. Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn) i epidemier, man smittes ofte i utlandet.


At det kan se ut til å virke på noen kan komme av at det enten ikke var sopp det var snakk om eller at det bare var en uskyldig soppinfeksjon i barnets munn som ville blitt bra uten behandling. Det er altså ingen grunn for å utsette barnet for dette for det er ikke behagelig å få kullsyre i munnen for en liten baby. Klotrimazol krem ansees nå som førstevalg ( 4).

Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt belegg. Hvordan så det i så fall ut, og hvordan behandlet dere det? Lurer sånn på om sønnen min har fått sopp.


Et lite hvitt område med små blemmer på siden av rompa. Ser ikke ut som vanlig bleieutslett. Synes liksom at det er litt tiltak å ta han til lege for dette, men kanskje jeg burde? Search For The Baby.


Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Har ikke behandlet dette for lest at det kan gi fosterskader.


Har også lest at det er ufarlig å gå med soppinfeksjon når man er gravid. Leser nå en artikkel fra babyverden at gravide bør behandle soppinfeksjon. Noen som vet hva som er rett? Etter at jeg ble gravid har jeg slitt med soppinfeksjoner i underlivet. Trodde kanskje det kom til å gå over etter fødsel, men det er like ille.


Tar en kur med canesten eller pevaryl, blir bra, men så begynner det igjen. Kan det ha noe med ammingen å gjøre? Tenker at det kanskje kan. Hvis du tror det går over så kan du bare se det an, men som oftest trengs det behandling for å bli kvitt det når denne ubalansen har oppstått.


Canesten virker fort, man skal fortsette å smøre i 2-dager etter at kløen er vekk. Jeg lurer på om det kan være en soppinfeksjon og de var enige med meg i barnehagen at det liknet veldig på tidligere soppinfeksjoner de hadde sett. Jeg har smurt med inotyol uten at dette hjelper. Han har masse røde prikker h. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur.


Hvis immunforsvaret i munnen eller i hele kroppen er svekket, kan soppen blomstre opp og gi infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg