onsdag 14. september 2016

Hva betyr navnet

Et jentenavn av dansk opprinnelse. I dag er det vel de færreste i vår kultur som tar hensyn til hva navnet betyr , hvis de i det hele tatt tenker over at navn har eller har hatt en betydning, sier Gudlaug Nedrelid. Hun er professor ved Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder. Side2:) Enten du heter Jan eller Ola, Kari eller Anne så betyr navnet ditt noe. Her er forklaringen for de mest brukte jente og guttenavn i Norge.


Emilie betyr rival eller vennlig.

Jentenavnet er en variant av Emily, som er en feminin form av Emil, som kommer fra det romerske navnet Aemilius, som er utledet fra det latinske ordet aemulus som betyr rival, men navnet kan også bety vennlig avhengig av den latinske konteksten. Den greske formen er en gjengivelse av det hebraiske ישוע, , en variant av det tidligere navnet יהושע, , på norsk Josva. Forklaring: Jentenavnet kommer fra Layla, som er et arabisk navn som betyr natt. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene?


Hva kan du bruke databasen til? Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne. Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket.

Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn. Dette var igjen en sammentrekt form av det hebraiske navnet Yochanan (hebraisk: יוֹחָנָן), som betyr Gud er nådig. Hans, en kortform av Johannes, som har samme opprinnelse som over.


Formen Hannah har også opprinnelse i det hebraiske navnet Channah. Leter du etter et norrønt navn til en jente? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over en rekke norrøne kvinnenavn.


Når det er sagt, er det mange som nok ikke en gang vet navnet på landet deres betyr. Navnet Hannah er et palindrom. Med mindre du er fra USA, har de fleste land navn som er ganske rare, noe som får oss til å gå tilbake gjennom historien for å finne den sanne oversettelsen.


Men hva betyr da førstestavelsen? Der er det to teorier. Hvis os er ordet ås som har endret seg litt, kan navnet henspille på at sletten ligger under Ekebergåsen. Det forklarer navnet Oslo som Åssletta.


Norrøne navn Liste over norrøne kvinnenavn Liste over norrøne mannsnavn Tilbake til den alfabetiske oversikten. Finn ut hva navnet ditt betyr her. Denne kongen får navnet (eller tittelen) Adonai zidqenu.


Hva dette navnet betyr , og hvem denne kongen er får du svaret på i denne videoandakten med Ingvald Andre Kårbø!

Hvor mye vet du egentlig om navnet ditt? Hva vet du egentlig om ditt navn? Finn den geografiske utbredelsen og betydningen av ditt navn! Vet du hva navnet ditt betyr , og hvor det kommer fra? Og passer det til din personlighet?


Det ene er gælisk og betyr Irlan og den andre opprinnelsen er gresk, og betyr fred. Tenker litt at fred er et ord som passer godt for meg, da jeg er den m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg