tirsdag 27. september 2016

Topp guttenavn

Vi har topper til flere typer anledninger. Velg blant flere merker! Et stort utvalg av topper i mange ulike modeller, finn din favoritt nå! På jakt etter et langt navn til babyen din?


Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob. Jakob er et bibelsk navn og tydeligvis viser trenden at bibelske navn er populært da både Jakob og Lukas er på topp , som begge er av bibelsk opphav.

Da jeg lagde listene, så jeg på hvordan trendene har vært for navn de siste årene. Det var flere William. For Lucas skrives på to måter, og Lucas med c var det 2små gutter som fikk til navn, og 1fikk Lukas. Til sammen blir det flest - altås 4stykker.


Men William er det 4av. Håkon er eneste nye guttenavn inne på topp -20. På jentesiden er topp -uendret. Her går Alexander ut. Større endringer finner vi i jentenes topp -20-liste.

Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. Emma også populært i Norge På andreplass på jentelisten gjenkjenner vi Emma, som også er på topp 10-listen her hjemme. Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Topper for femte gang. Navnetrendene skifter.


Lucas topper for femte gang, og det er det mest brukte guttenavnet de ti siste årene. Trenger hjelp til et guttenavn ! Jeg synes det er så vanskelig, så kom gjerne med forslag. Elias og Isak er tilbake, mens Mathias og Aksel går ut.


De nye som kommer inn er Frida, Alma, Amalie og Selma. Eva øker nå i popularitet. Eneste navn ut av topp var fjorårets rakett Saga. Alicia er ny på topp listen og stiger helt fra 21.


Cleo var det jentenavnet som økte mest i popularitet, mens Elsa minsket mest. Elsa er til tross for dette fortsatt nr. Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen.


CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Sofie topper Statistisk sentralbyrs navnestatistikk for jenter for fjorret, mens Jakob ble rets guttenavn.

Mira er norges mest populre navn p hun mens Felix topper listen over de mest populre navnene p katt. For guttenavn er det Liam og Aksel som kom hurtigst inn på ti-på- topp. Blant dem vi fant var Lerke, Diis, Eirun (alle jentenavn), Trygg, Thorn, Eggert ( guttenavn ) og Love (gutte- og jentenavn).


I Telefonkatalogen står en person oppført med det romantiske navnet Love Joy, og en annen har fornavnet Love Erik Peter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg