torsdag 1. september 2016

Falsk krupp smittsomt

Hva er årsaken til falsk krupp ? Hos barn med stadige anfall med falsk krupp : Diskuter med legen om dere bør utstyres med kortison som dere selv kan gi barnet ved eventuelle senere anfall. I sjeldne tilfeller kan den utløses av bakterier. Falsk krupp er en godartet tilstan men hosten kan være plagsom.


Sykdommen er lokalisert til strupen og vevet rundt. Den gjøende hosten er karakteristisk. Ekte krupp er det samme som difteri og er svært. Det er en vanlig sykdom med god prognose.


Og når det sies at virus som kan gi falsk krupp er smittsomt , ja da mener jeg at om man vet at ungene har falsk krupp så holder man dem hjemme. Er oppvokst med ei søster som hadde astma, eg får tendens til det i pollensesongen. Tilstanden kjennetegnes ved en karakteristisk ”bjeffende” hoste og kommer oftest i forbindelse med en forkjølelse (virusinfeksjon). Etter at sykdomsperioden er over, er barnet helt friskt, men mange barn får falsk krupp igjen ved neste forkjølelse. Forkjølelsesvirus er smittsomt , så falsk krupp i seg selv er ingen smittsom sykdom.


Mikalsen forteller at symptomene på falsk krupp er hard og gjøende hoste, og anstrengt pust. Symptomene kan komme raskt, gjerne i løpet av timer, og barnet er tilsynelatende friskt tidligere på dagen. Da kommer lyden på utpust. Ved astma er det motsatt.


Når astmabarn får falsk krupp er det imidlertid ikke alltid så lett å skille. Bakgrunnen er små diametere i de øvre luftveiene i barneårene samt løst bundet mukosa som lett svulmer opp ved inflammasjon. Det submukøse ødemet forverres i liggende stilling, og falsk krupp debuterer derfor ofte etter leggetid. Noen barn får falsk krupp flere ganger i løpet av barndommen, avtakende med økende alder.


LES OGSÅ: Halsbetennelse. Forskjell på falsk og ekte krupp. Det finnes falsk krupp og ekte krupp. Er falsk krupp smittsomt Foreldre er årvåkne når barna får feber. Husk å se MER på barnet enn på termometeret!


Gutten min har mest sannsynlig det. Så i bunn og grunn er falsk krupp smittsomt fordi andre barn kan bli syke av det. Har astma selv, og har hatt noen skikkelige anfall hvor jeg ikke får. Mange ulike forkjølelsesvirus. Sikkert dumt sprsml, men er falsk krupp smittsomt ? For de foreldre som har opplevd at barna fr falsk krupp er dette bde dramatisk og skremmende.


En annen mte er at barnet berrer et bord som. Vanndamp har ingen effekt. Falsk Krupp er infeksjon av strupehode (stemme-boksen) og trachea (windpipe).


Hvis det er tale om en smittsom yekatarr, br barnet f antibiotika i et dgn fr det gr tilbake til barnehagen. Den medisinske betegnelsen p falsk krupp er akutt. S i bunn og grunn er falsk krupp smittsomt fordi andre barn kan bli syke av det).


Glemte svare at falsk krupp ikke er smittsomt. Krupp är en virusinfektion i larynx. Barne- og ungdomsmedisin.


Den är särskilt vanlig på hösten och vintern och drabbar främst barn i åldrarna mån - år. Föräldrar blir lätt förvirrade av beteckningarna pseudokrupp och falsk krupp som är föråldrade namn på krupp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg