tirsdag 6. september 2016

Feber målt under armen

Search and Compare La Feber online. Save now at GigaPromo! Find more about Malt here. Det innebærer at grader målt under armen med et elektronisk termometer kan tilsvare alt fra 3til 3i baken.


Febermåling i armhulen er derfor ikke særlig pålitelig. Det sikreste er å måle den i baken.

Kroppstemperatur kan variere etter hvor det er målt. Selv om målinger tatt under armen er kanskje ikke alltid helt nøyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for å bestemme hvorvidt du har feber Underarm Temperatur Temperatur tatt under armen vanligvis anses å være mindre nøyaktige enn de fleste andre steder organ for måling av temperatur. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Sv: Feber målt under armen.


Man skal legge til ja. Men jeg mener nå selv at det er umulig å måle tempen korrekt selv om man legger til 5. Når jeg har målt på barna eller meg selv med digitalt termometer under armen , har jeg vært nødt til å måle 4-ganger før det har stabilisert seg. Ja, jeg vet at man egentlig bør måle rektalt, men det orker jeg ikke.

Ikke betyr det så mye egentlig heller hva tallet viser, men jeg ble litt nysgjerrig rett og slett. Vi har et termometer som jeg kjøpte for noen år siden da vi skulle prøve å få barn for å måle morgentemp. Da lå jeg normalt på 3. Når han vanligvis har temp på 3under armen , da vil vel 3være feber for han? Eller blir det helt feil? Det viser i hvert fall hvor unøyaktig det er å måle under armen.


Jeg ville målt i baken på ham, det er mest nøyaktig. Det går greit med vaselin på tuppen (og plasthette). Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen. Temperaturen målt i endetarmen er mest pålitelig og bør benyttes om man har behov for presise mål. Endetarmsmålingene er de mest pålitelige.


Barn under år får ofte høy feber , 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Feber i seg selv er ikke farlig og sier som regel lite om hvor alvorlig sykt barnet er. Det er like viktig å vurdere barnets allmenntilstand: Hvis barnet er svært slapt, virker sløvt eller apatisk, har dårlig appetitt, drikker og tisser lite, eller har utslett, bør man oppsøke lege. Jeg føler meg litt pjusk, litt som jeg har feber.


Varm men samtidig kald. Målte temperaturen.

Dette er ikke første gang jeg har følt at. Presise og raske termometer for måling av feber. Hos barn regnes temperatur over 3°C om morgenen som forhøyet. Feber er ofte en god indikator på om man har en infeksjon i kroppen, men ikke alltid.


Jeg vet at jeg har feber , men får ikke målt den. Vi har kun øre-termometer og den er for stor for øregangen min (øregangen min er veldig smal), så termometeret klarer ikke måle rett temperatur og var nå nede i grader. Har prøvd både vanlig måling og sensormåling.


Er det noen spesiell måte jeg. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et vanlig tegn på sykdom. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler.


I teorien legger man til ca 5grad under armen hvis målt riktig. Men kan være vanskelig å få det helt tett når man måler. Jobber som sykepleier og var nødt å måle under armen på en pasient, var nøye med målingen fikk 3som resultat. Opplever man å få feber flere ganger i måneden, tyder det på at noe er galt.


Da er det viktig å gå til legen og finne årsaken, sier han. FROSSEN: Det er ikke uvanlig å føle seg kald og varm om hverandre når feberen begynner å stige. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Behandling av feber. Ofte er feberen ledsaget av generell sykdomsfølelse, og da er det naturlig å holde sengen.


Når man har feber , bør man ta det med ro og hvile. Høy feber bør behandles med tiltak som får ned kroppstemperaturen hos den syke. Ved feber er denne termostaten i kroppen stilt inn på for høy temperatur, som resulterer i feber. Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i endetarmen.


Infeksjoner, betennelser, brannskader og andre store skader kan utløse feber. Den var første gang på 35.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg