onsdag 21. september 2016

Gravid 13 uker

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Gravid uke symptomer.

Mange gleder seg nå veldig til at magen skal bli ordentlig synlig. Den oppleves nok størst på kvelden. Det er fortsatt en stund til den klassiske kulen dukker opp, i hvert fall for førstegangsfødende. Siden livmoren din nå vokser jevnt og trutt, kan du kjenne litt magesmerter.


Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid. Svangerskapet er nå over i andre trimester, noe som for de aller fleste betyr at svangerskapsplagene blir mindre og enklere å leve med. En av de største lettelsene er kanskje at kvalmen for de fleste gravide avtar nå.

Presset mot din urinblære blir også mindre, slik at du ikke lenger må tisse hele tiden. Dessuten har de bedre selvfølelse og opplever færre komplikasjoner. Mild til moderat fysisk aktivitet forebygger graviditetsforgiftning. Hele skjelettet til babyen er nå dannet, men det er fortsatt brusk i store deler. Ubehagene fra første trimester, som trøtthet, kvalme og mye tissing blir noe bedre, og du begynner antageligvis å nyte graviditeten litt mer.


Nå er alle organene, skjelettdelene, nervene og musklene dannet, så nå skal de bare utvikle seg ferdig og begynne å fungere sammen. Mange kvinner får til og med et energikick i dette trimesteret. Og det er akkurat det som skjer nå: Barnet er travelt opptatt med å bevege seg og utvikle muskler og ledd.


Alle knoklene består foreløpig bare av brusk, men langsomt omformes de til et skjelett – brusken hardner og blir til ben. Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Kanskje har du merket at din egen hud får mer pigment, og at det tegner seg en mørk strek fra navlen og ned mot symfysen?


Denne streken forsvinner etter fødselen. Livmoren din har begynt å trene seg opp til fødselen, men de færreste kjenner sammentrekningene ennå. Urinen er steril og fjernes sammen med fostervannets utskiftning til og fra mors blodomløp.

Fostervannet skiftes ut og fornyes kontinuerlig. Vekten din begynner å øke, og mange føler seg mer tørste og sultne. EN GUTT: Bilde av et foster i graviditetsuke 13. Nå kan man se kjønnet til. Du er nå gravid i uke , fosteret ditt er uker gammelt.


Helsenettstedet forklarer at noen kvinner opplever kvalme allerede to uker inn i svangerskapet, og at dette vanligvis opphører helt etter til uker. Dette kan gi litt magesmerter. Enkelte opplever kvalme allerede to uker ut i svangerskapet, men heldigvis varer den for de fleste ikke lenger enn til uke -14. En av årsakene til at mange gravide blir kvalme, er at østrogenutskillelsen i kroppen øker raskt slik at magesekken tømmer seg langsommere. GRAVIDITETSKVALME: Enkelte kvinner opplever kvamle gjennom hele.


Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg