onsdag 21. september 2016

Fjerne føflekk hos fastlege

Jeg ville aldri ha fjernet føflekk hos fastlege. Jeg gikk til fastlegen fordi jeg hadde oppdaget en ny føflekk på ryggen som klødde og blødde. Fastlegen så på den og var umiddelbart klar til å skjære den vekk. Føflekker er helt vanlig hos hvite og en gjennomsnittlig person har ca føflekker.


Disse skal ikke fjernes med mindre de er mistenklige på noe ondartet eller er skjemmende. Samme hvor god kirurg man finner, blir det arr. Særlig der huden er tykk, slik som på øvre del av brystet, skuldre, rygg og overarmer.


Blir det avdekket føflekkreft skal du undersøkes av en hudlege for å være sikker på at du ikke har ytterligere føflekker med forandringer. Pass på at du får henvisning til hudlege, enten fra oss eller fra fastlegen din. Min fastlege har en sånn scanner som sjekker alle føflekkene, det var fort gjort. Hos meg så alle fine ut, men vi valgte likevel å fjerne en som ikke var helt etter boka.


Den var heldigvis grei den og Har nå fjernet to på ryggen. Tjenester hos hudlege, fjerne føflekk hos Helgeland Hudlegekontor. Fridtjof Nansens gate 2 Rana. Denne tjenesten gjelder ved bruk av refusjon og krever henvisning. Dersom legen ikke kan utelukke føflekkreft bør man benytte kirurgisk behandling og fjerne pigmentforandringen i sin helhet.


Fjerning av føflekk kan gjøres av kosmetiske årsaker eller ved føflekkreft. Før inngrepet gis det lokalbedøvelse som kan svi noen sekunder. Etter det kirurgiske inngrepet bør man unngå direkte kontakt med vann 1-dager. Dusjplaster kan brukes. Jeg fikk et ganske stygt arr hos Røde Kors, men ikke noe synlig arr hos fastlegen.


Røde Kors-legen var en dust, som stod og beklaget seg over at jeg misbrukte tida hans. Og dette var en føflekk som i lang tid hadde både blødd og klødd. Hudlegen syr ved behov noen få sting, som du kan komme tilbake og få fjernet uten ekstra kostna evt kan dette gjøres hos fastlege.


På konsultasjonen får du beskjed om hvor lang tid det må gå før stingene kan fjernes. Det kan være lurt å fjerne mistenkelige føflekker i god tid før solsesongen. Jeg har fjernet tre føflekker, den ene som var på armen ble fjerna hos fastlege.


Jeg betalte vanlig pris som vel er 12- for en konsultasjon. Jeg fjernet den for et halvt år siden, den ble skjært bort under lokalbedøvelse, og etterpå ble det sydd igjen. Den måtte fjernes på denne måten for det skulle sjekkes om den var ondartet. Det ble ikke verre enn den første, men det synes og det ikke pent med arr i ansiktet da. Nylig var jeg hos min nye fastlege og han ville ta de selv, men jeg fikk ingen råd om hvordan jeg skulle forhindre stygge arr.


Skal forøvring fjerne flere ,så jeg lurer på hva det plasteret heter. Men det vet sikkert uansett på apoteket da. Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. AnonymBruker skrev: Vi har fortsatt ikke fått svar fra nav og forstår ikke hva som har skjedd.


Lønnstrekket ble registert for uker siden. Men han fikk uføretrygd den 2 og det er ikke blitt trukket noe på den. Uansett spiller det ikke så stor rolle. Ett og ett lån bllr betalt n. Først satte legen min sprøytene, så ventet han en god stund før han pirket i dem. Jeg har en liten føflekk som legen har sagt jeg må fjerne.


Da jeg ga beskjed om at jeg merket ingenting begynte han. Og kan vel si at jeg brukte noen rimelig uhygieniske, brutale og lite profesjonelle metoder. Dette ble selvfølgelig ikke bra.


Hvis det viser seg å være føflekkreft (melanom) vil det være nødvendig med ytterligere behandling. Vi vil da fjerne ytterligere vev rundt område hvor føflekken har sittet. Behov for ytterligere utredning avhenger av type og tykkelse.


Alle med påvist føflekkreft skal følges opp med kontroller hver tredje måned hos hudlege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg