onsdag 30. mars 2016

Starte frisørsalong

Starte og drive bedrift inneholder kvalitetssikret regelverksinformasjon fra på tvers av etatsgrenser, skrevet i klarspråk slik at vanlige mennesker og gründere skal kunne forstå hvilke plikter og rettigheter de har. De gamle nettstedene Bedin, Spør OSS og Bedriftshjelp er faset inn i Altinn under Starte og drive bedrift. Ideen om å starte salongen har vært en drøm for Støen i mange år.


Starte frisørsalong

For å få det til en realitet, måtte hun først si opp jobben på for å tørre å ta det første steget. Da var det bare å hoppe i det, det var ingen vei tilbake. Jeg er glad jeg ventet såpass lenge med å gjøre det slik at jeg hadde litt erfaring, sier hun. I mai åpnet Thea Karoline Freitag (26) sin egen frisørsalong i garasjen. Så da bestemte jeg meg for å starte min egen arbeidsplass, sier Thea.


Jeg klarer å få de tingene jeg ikke kunne få når jeg var liten, og det er veldig kjekt , sier José, som bestemte seg for å starte egen frisørsalong for. Men for noen kan det gå veldig raskt. Det første du bør gjøre er å lese artikkelen Vil du starte egen bedrift? Her finner du mye nyttig informasjon. I tillegg arrangerer Skatteetaten kurs for nye næringsdrivende.


Her kan du finne noen støtteordninger, men vi kjenner ikke til andre. Kanskje du kan spørre Altinn om de vet om. Disse spørsmålene viser at det er mange viktige ting du bør avklare før du starter opp. Du må bestemme deg for hvilke markeder og kundegrupper du vil selge til, og hvordan du skal gjøre det.


Du må vite at kundene vil kjøpe hos deg, og at du vil tjene penger på det du skal selge. Hvis du ønsker å starte et enkeltpersonforetak må du velge foretaksnavn og beskrive virksomheten du skal drive. Her får du vite hva som kreves for å starte et enkeltpersonforetak, og hvordan du går frem når du skal registrere foretaket.


Tips: Lær deg debet og kredit en gang for alle. Den beste måten å starte noe er å slutte å snakke, og starte å gjøre noe. Hold firma- og privatøkonomien strengt adskilt. Hvordan finansiere oppstarten?


Riktig finansiering er med på å gjøre oppstarten og den første tiden lettere for deg slik at du klarer å betale dine forpliktelser. Noen frisører velger etter hvert å starte opp sin egen frisørsalong. Andre kan være tilknyttet teater, film eller tv. Personlige egenskaper. Det å starte opp og drive egen virksomhet er en utfordring på mange måter.


Du skal ha en god forretningsidé, du trenger kapital, og du skal ha en god porsjon stå-på-vilje. Sarah drømmer om å starte frisørsalong på fiskebruket. Niåringen Sarah Therese Johansen har skåret torsketunger hos Ramberg Fisk AS i tre år. Helt siden jeg var lita har jeg drømt om å bli frisør, fordi det ser så gøy ut. Så jeg har tenkt til å ha café og frisørsalong oppe, og fiskebruk her nede sier Sara (9) til NRK.


Headhunters AS er frisørsalong som holder til i Storgata i Horten. Alternativt kan man bruke denne metoden for å bygge opp en kundekrets før man tar steget med å starte opp et annet sted med høyere husleie. Komplett frisørsalong hjemme.


Det kan bli kostbart om man ønsker å ha en komplett frisørsalong hjemme. Det krever at man har plass til alt man tenger. Ov å starte en frisørsalong uten å ha utdannelse som frisør.


Startet frisørsalong med kredittkort - I Norge er det ikke noe problem på å skaffe seg ting, men det er et problem å betale for dem, sier José, som sammen med samboeren skaffet kredittkort. Generelt anbefaler vi alle å starte AS fordi aksjeselskapet er Norges beste og mest anerkjente selskapsform. Finn ut mer: selskapsformer alle bør kjenne til. Vi er spesialister på oppsett av selskapsstruktur, forretningsførsel, drift og regnskapsførsel. Gjør deg klar til å ta det første steget.


Mange har gått den spennende, men bekymringsfulle veien det er å starte eget firma. Her får du historien til en håndfull skandinaviske gründere som forteller hva som gjorde at nettopp de valgte å følge drømmen om å starte egen bedrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg