fredag 18. mars 2016

Helsesjekk hos lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. I snitt går norske kvinner til lege ganger i året, mens menn går ganger, går det frem av tall hos SSB.


Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt. Deretter utfører legen en grundig undersøkelse av kroppen, med fokus på blant annet lymfeknuter, hjerte, lunger og mage. Hos kvinner undersøkes dessuten bryst og det tas gynekologiske celleprøver. For menn vil det bli foretatt en sjekk av prostata og testikler, sier han. En helsekontroll hos Volvat gir deg svar på dine helsebekymringer.


Opplever du stress, muskelsmerter eller allergi som påvirker din livskvalitet? Eller er du kanskje i ferd med å utvikle livsstilssykdommer? En generell helsesjekk kan avdekke sykdomstegn som bør følges opp.


Har du noe spesielt på hjertet, kan du ta opp dette med din lege. Ultralyd helsesjekk kan man bestille uten henvisning fra lege. I våre kontorer i Bergen, Førde, Eikelandsosen, Norheimsund og Stavanger. Her tilbys en generell helsesjekk med ultralyd av hals, mage og lyskeregion samt begge bryst og armhuler ( hos kvinner), prostata og testikler hos menn.


Lege knuser myten om at årlig helsesjekk reduserer faren for alvorlig sykdom TEST: En blodprøve er den minste undersøkelsen Marte måtte gjennom på sin dag som medlem av Aleris’ Executive. Dagen starter og avsluttes med en samtale hos ansvarlig lege Johan Edvard Tellum, som er spesialist i allmennmedisin og bakgrunn også fra Radiumhospitalet. De aller fleste undersøkelsene foregår på Executive Health-avdelingen, hvor spesialistene kommer direkte til pasienten. Anbefalingen er samlet i en sjekkliste for årlige helsekontroller hos fastlegen. I tillegg er det utviklet informasjonsmateriell og huskelister for annet helsepersonell som er involvert i en helsekontroll er av personer med utviklingshemning hos fastlegen.


Hvis du oppfyller helsekravene, vil legen gi deg en helseattest med gyldighet inntil år. Etter legebesøket må du møte opp personlig og levere helseattesten på en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby.


Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du bør få timeavtale innen en uke. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor. Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.


En svært dyktig lege. Han er kunnskapsrik, grundig. Viktigst av alt er at denne legen tar seg tid. Ikke minst så henviser han videre og følger grundig opp. Mange leger er ikke like gode på dette.


Han lytter og lett å prate med. Dette er livsviktig. Eg er privilegert, heldig og ekstremt takknemlig som har en så dyktig fastlege. LES OGSÅ:Seks ting som irriterer legen din.


Test og du skal finne. Barexstein sier at dagens medisinske tester er så grundige at dersom du bare tar nok blodprøver, så vil legene også hos friske mennesker til slutt finne spor av ett eller annet som kan indikere noe, og det igjen vil kreve nye tester, fordi legen ikke skal overse slikt. Legen sendte meg på ct av hjertet for mnd siden, pga jeg har ofte vondt i brystet (han var rimelig sikker på at det var musklene) men gjorde det siden min far nettopp hadde fått inn stenti årer. Men alt så fint ut. Har flere revmatiske sykdommer i nær familie og jeg har fibromyalgi.


Vi har sammen med fastleger utarbeidet og testet ut anbefalinger for hvilke prøver og undersøkelser fastleger bør utføre ved en årlig helsekontroll av voksne (fra år) og eldre personer med utviklingshemning. Helsesjekk ved utviklingshemning - for fastleger 13. Jeg vil sjekke alt som er mulig å sjekke hos legen , for å forsikre meg om at det meste er bra fysisk. Jeg vet ikke engang hvilke tester som finnes, så jeg vet ikke helt hva jeg skal si til legen.


Sjekkes jern og kolesterol automatisk ved blodprøver, hva må man selv be om? Hvordan finner man ut. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Helsepersonellovens paragraf pålegger lege , psykolog og optiker å melde til fylkesmannen dersom en pasient med førerkort ikke oppfyller helsekravene. Helsedirektoratets veileder forteller de ansatte hos fylkesmannen hvordan førerkortsaker skal behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg