tirsdag 29. mars 2016

Unngå luft i magen

Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Les om hyllebær og Ian F. Mange kan oppleve å få luft i magen når de spiser linser og bønner. Men betyr det at man ikke tåler de? Luft i magen kan være sykdom.


For eksempel kan cøliaki, laktoseintoleranse og melkeallergi gi hyppige og tilbakevendende luftplager. Men disse tilstandene vil ofte innbefatte flere andre symptomer som magesmerter, løs mage og diaré. Forstoppelse kan også føre til at man får problemer med mye luft i magen. Dersom du ikke har slike bakenforliggende tilstander, kan noen enkle livsstilsråd bidra til å redusere plagene.


Det er helt normalt å fise fra ti til ganger om dagen. Om du er plaget med mye luft i magen bør du sjekke om du har cøliaki. Men hvis du har store planer i kveld og vil unngå dette kan du bruke denne nye kunnskapen til å unngå at magen eser ut i løpet av kvelden.


Når vi har oppblåst mage , kan dette skyldes luft i magen , overspising eller tegn på sykdom. Vi ønsker likevel å unngå dette til enhver ti og når det skjer, ønsker vi å bli kvitt disse symptomene så fort som mulig så vi kan føle oss normale igjen. Hvordan merker jeg en oppblåst mage ? Når luften utfordrer magens spennvidde, er det fordi den samler seg i bobler som utvider tarmene dine, og det kan gjøre vondt - skikkelig vondt. Smerten kan faktisk være så intens at det føles som noe er riv ruskende galt inni deg.


Tarmene er nemlig fulle av nervetråder. Det er matvarer som kan forebygge denne plagen, og det finnes også matvarer du bør unngå fordi de gir ekstra luft. Matvarer som gir ekstra luft i magen.


Alle har luft i magen , og det skal vi ha. Men for noen kommer luften ut i ukontrollerte former oftere enn nødvendig. I gjennomsnitt slipper vi ut tarmgass til ganger per døgn, totalt.


Linser, bønner, erter, kål, blomkål, løk og en del andre grønnsaker er det mange som får luft i magen av. Ofte vil rå grønnsaker kunne trigge magen mer enn dersom grønnsakene er kokte eller tilberedt på annen måte. Det er veldig viktig at man ikke slutter å spise grønnsaker! Prøv deg frem og finn ut hva det er som gjør deg oppblåst. Noen ganger kan mengden av luft i magen til og med være synlig.


Unngå luft i magen

Magen eser ut og man må gå rundt med oppblåst mage eller til og med ballongmage i noen dager, frem til magen og tarmen har stabilisert seg igjen. Oppblåst mage kan oppstå utenfra og innenfra. Men hvor kommer luften , eller rettere sagt, gassen fra? Det er mange matsorter som kan forårsake problemet, men det betyr likevel ikke at du må kutte dem ut helt. I den forbindelse gir nettsiden fitsugar.


LES OGSÅ: Skal du på date? Unngå også kanel-te dersom du er gravid eller tar visse medisiner. Remedier med mynte. Mynte er kjent for å være bra for fordøyelsen, men også mot luft i magen.


Du bør ikkje bruke ein ekstrem diett der du utelet masse i eit elles normalt kosthold for å unngå luft i magen. Det finst reseptfrie tablettar du kan ta, dei kan hjelpe noko. Har du i tillegg en sensitiv mage kan man få ekstra mye ubehag etter å ha spist for mye.


Du kan dermed oppleve høylytt rumling fra magen , å måtte prompe og bli oppblåst. For å unngå overspising er det lurt å stoppe å spise når du føler deg rundt mett. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy.


Unngå luft i magen

I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Sliter du med luft i magen ? Det mest effektive er naturligvis å forebygge - det vil si å unngå eller redusere inntaket av maten som er nevnt ovenfor, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg