torsdag 31. mars 2016

Tilbehør til kalkunfilet

Tilbehør til kalkunfilet

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.


Denne viser deg når maten er ferdig. Finn laveste nettpris her. Kalkun til store anledninger. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør.


Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør , enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag, og mange stresser med å rekke alt i tide. Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før.


Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør. Tidligere har vi ofte kjøpt frossen utgave på Rema, men det er sjelden jeg finner det her vi bor. Vi kjøpte samme type filet til jul, så jeg visste at den var god.


Fileten vi kjøpte denne gangen, var på ca. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann til de er møre. Hell umiddelbart av vannet og legg bønnene i iskaldt vann. Rist valnøttene lett i stekepannen og legg til side.


Stek deretter aspargesbønnene raskt i litt smør. Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen.


Til slutt står valget mellom potet eller søtpotet. Jeg tipper jeg kommer til å gjøre som Ole Brumm, og si ja takk. Det er egentlig ingen grunn til noe annet når du kan bake dem sammen i ovnen slik det gjøres i oppskriften under. Er du glad i mat, så er jeg bombesikker på at du elsker saus. Og det gjør jaggu kalkunen også.


Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine. Server med kokte poteter og rosenkål. Se oppskriften med kalkun her.


Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Legg kalkunfileten på toppen av potetene og løken og hell over stekesjyen. Sett et steketermometer i kalkunfileten og stek til kjernetemperaturen er 68°C.


Tilbehør til kalkunfilet

Ta ut fileten, hell stekesjyen i en kasserolle og la den få hvile under folie til kjernetemperaturen blir ca. Sjekk om potetene er ferdige, stek evt. Saftig, helstekt kalkun med supergodt tilbehør , pluss forretten og desserten som passer til.


TIl forrett laget jeg røkelaks og pepperrotkrem med eple og selleri – kjempegodt, og desserten var sitroniskalke med bringebærsaus – fikk mye skryt for den! Takk for en kjempefin blogg! Med tilbehør poteter av noe slag. Saus har jeg ingen aning om, og ikke når det kommer til grønnsaksfronten heller.


Tilbehør til kalkunfilet

Stek fileten hardt i pannen til den blir gyllen. Når kyllingen steker gjør du klart tilbehør. Rens rosenkålen for stygge blader. Kok opp dl vann og tilsett smøret.


Prøv å ikke få med så mye av fettet, kun den smaksrike kjøttsaften. De myke og karamelliserte hvitløkfeddene smaker kjempegodt. Fjern skallet, finhakk dem og bland alt inn i sausen. Helt til slutt kan du tilsett litt hakkede friske urter, gjerne de samme som du brukte til stekingen, men vær forsiktig med rosmarin.


Tilbehør til kalkunfilet

Tilbehør til kalkun Tilbehøret er en viktig del av et godt kalkunmålti og Waldorfsalat er en klassiker. Blant våre oppskrifter har vi en Waldorfsalat til kalkun som kan lages uten majones og kremfløte – enten ved å droppe det helt, eller bytte det ut med naturell yoghurt, slik ernæringsfysiolog Tine Sundfør tipser om i sitt alternativ til en lett og god nyttårsmeny. Mammaen til to herlige barn, storebror født i januar og lillesøster født i april 09.


Lever og bor sammen med min unge herremann, en Kristiansunder som sliter med å få folk til å skjønne at han ikke er trønder, derav navnet liksom-trønderen. Skal du ha kalkun til middag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg