fredag 11. mars 2016

Gravid diare og kvalme

Sjekk også med lege om eventuelt vitamintilskudd og annet kan byttes ut, sier Michelsen. Andre årsaker til diaré Har du utelukket nye vitaminer og infeksjoner, har Michelsen noen tanker om hva det kan være. Man har litt annerledes fordøyelse når man er gravid , så det kan veksle veldig mye mellom å ha diaré og være forstoppet. Over 8gravide kvinner med minst en tidligere spontanabort deltok i denne studien.


Snittalderen på kvinnene var år da studien startet.

Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen. Legen min sa det var veldig vanlig, men også veldig underrapportert da det ofte går hånd i hånd med kvalme. Mange opplever kun litt morgenkvalme og en enkelt brekning, mens andre er plaget av voldsom kvalme og kaster opp en rekke ganger.


Omtrent prosent av alle gravide er kvalme i starten av svangerskapet. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen.


Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege.

Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Forsøk å spise litt hver andre til tredje time, og prøv å innta mat med lavt energi- og høyt proteininnhol sier sier Hedvig Marie Egeland Nordeng. Hun er professor ved Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo.


Sørg også for å drikke nok mellom måltidene, og unngå triggere som sterke lukter, fettrik mat og sterkt krydret mat. Noen få kvinner er fortsatt kvalme etter ukers graviditet. Selv om du kaster opp to eller tre ganger daglig, beholder du vanligvis noe mat i kroppen. Dersom du ikke greier å få i deg mat eller drikke på mer enn ett døgn og føler deg svimmel og slapp, bør du kontakte lege. Behandling av kvalme og oppkast.


Har du fått en infeksjon i fordøyelseskanalen, er oppkast og diare en effektiv måte å skille ut skadelige stoffer fra kroppen på. Denne tilstanden kjennetegnes ved så kraftig kvalme og brekninger at det går betydelig utover allmenntilstanden. Plagene kan være så uttalte at du verken får i deg mat eller drikke, og følgene kan være vekttap og uttørking.


Kvalmestillende medisin. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. En del gravide synes at smaks- og luktesansen blir mer følsom enn den pleier. Lukter som de ikke har reagert på før, for eksempel matos og parfyme, gjør dem kvalme. Enkelte kvinner forteller at de plutselig får avsmak for bestemte matvarer og smaker som de tidligere har likt, for eksempel kaffe, mat som er nedlagt i eddik, eller pepper.


Generelt er disse erfaringene assosiert med graviditet selv når personen ikke er gravid. Forstoppelse og treg mage er en vanlig plage hos gravide. Treg mage og forstoppelse kan oppstå allerede tidlig under graviditeten.


Det er en rekke ting du kan gjøre for å forebygge forstoppelse, blant annet å være fysisk aktiv, drikke rikelig med vann og spise fiberrik mat. Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. Hos gravide forskyves abdominalorganene, og smertelokalisasjonen kan være atypisk, se magesmerter i svangerskapet.


Det er ofte vanskelig å stille en spesifikk diagnose basert på anamnese og klinisk undersøkelse. Spis mat rik på karbohydrater, som grovbrø frokostblandinger, poteter og ris. Sørg for rikelig med drikke (særlig hvis du kaster opp).


Unngå alt som fremkaller kvalme og gjør deg uvel. En som mener kvalme og omgangssyke er det verste som finnes, har send inn noen tips som kanskje kan være til hjelp. Les mer om kvalme og omgangssyke.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg