torsdag 10. mars 2016

Barn som hoster

Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster , og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Barn kan imidlertid ha en lett tendens til astma som først og fremst merkes som hoste , ofte i forbindelse med anstrengelse eller lek eller som natthoste.


Det er vanskelig å beskrive forskjellige hostetyper, men denne er gjerne tørr og hakkende. Det finnes gode og effektive astmamedisiner som kan brukes mot en slik hoste. Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Hva kan være årsaken til hosten ? En rekke tilstander kan gi hoste som symptom. Videre følger noen årsaker til hoste hos barn : Forkjølelse.


Den vanligste årsaken til hoste er forkjølelse. Mange barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Langvarig hoste hos barn.


Barn som hoster

Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Da bør foreldrene ta kontakt med fastlegen, slik at barnet blir utredet videre, sier Hermansen. Barnehagebarn er mye syke, noen barn blir veldig syke med høy feber og nedsatt allmenntilstand av ufarlige virusinfeksjoner, mens andre barn blir kun lett syke uten feber og gjerne med snue og hoste som eneste symptomer, forklarer Hanne May. Som regel er barna friske igjen i løpet av en ukes tid.


For foreldre kan det være fortvilende å høre at barnet ditt er plaget av kraftig hoste. Det er mange tilstander som kan gi hoste hos barn. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten.


Barn som hoster

Ved langvarige infeksjoner og ved slutten av uskyldige kortvarige infeksjoner er det som regel noe slim som kommer opp. Stigende temperatur i efterforløbet af en forkølelse. Et barn , der har lungebetændelse, har brug for ro, omsorg og i nogle tilfælde medicin. En slik hoste kan vare 1-uker, ofte lengre.


Og såklart drikke så mye vann som mulig, jeg hadde litt revet ingefær i vannkoppen til jr for å løse opp i fjor. Skal også funke å fylle vasken med varmt vann og holde barne over vannet med et stort håndkle som dekker dere begge, så hun kan puste inn dampen og hjelpe å løse opp slimet. Hoste hos barn kan ha flere årsaker.


Allmennlegen legger til at det er viktig å huske på at noen typer medisiner som brukes mot for eksempel høyt blodtrykk og hjertesvikt, også kalt ACE-hemmere, kan gi tørrhoste som bivirkning. Er bare småforkjøla nå, men hoster en del. Dette oppstår hos ca.


Bør vi holde hjemme fra barnehagen? Bruker dere forresten hostesaft til disse små? Rseptfritt eller til lege? Barn som hoster mye Familie, samliv og seksualitet Graviditet, spedbarn og babytiden. Dyp klingende hoste i serier, eventuelt med kiking i inspiriet.


Barn som hoster

Apnéperioder hos spedbarn. Modifisert form hos vaksinerte. Tørrhoste i katarrstadiet. Koplikske flekker ved molarene på bukkale gingiva. Aktuelt hos ikke-vaksinert barn.


Fremmedlegeme i luftveiene. Umiddelbar kraftig hoste og dyspné. Hosten forverrer seg ved anstrengelse, og enkelte barn kan hoste til de brekker seg. Barnet kan være tungpustet og ha sårhet i brystet som forverres av hosten. Ofte periodevis hoste om natten.


Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon. Gastroøsofageal refluks.


Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg