tirsdag 22. mars 2016

Lys brun avføring

Mageplagene dine høres diffuse og ufarlige ut. Du har hatt kortvarige lysebrun avføring , noe hyppigere og løsere enn vanlig. Avføringens konsistens og farge varierer hos alle individer, spesielt etter hva man spiser. Men også humør og stress påvirker magesystemet. Avføringen vil da gjerne være fettaktig og flyte i toalettskålen.


Slik avføring er ikke brun i det hele tatt, ikke engang lysebrun. Lys , beige avføring. Avføring kan tenkes, og akseptabelt, kommer i en rekke nyanser av brunt, og til og med svart og grønn, men en hvit krakk er ikke normalt og krever handling, ifølge gastoenterologist Dr. Picco på mayoclinic. Læs om lys afføring - alt om årsager og eventuel behandling.


AVFØRING : Visste du at både formen, konsistensen og fargen på avføringen din kan fortelle deg mye om hva som foregår inne i kroppen din? Det stemmer, og derfor kan det være lurt å ta en titt fra tid til annen. Blod i avføringen er et alvorlig tegn og du bør komme deg til lege. Og da mener professoren at vi har fått nok svar på spørsmålet vårt. Folk er generelt altfor opptatt av om avføringen er lysebrun eller mørkebrun – det er for mye avføringslyrikk, som han uttrykker det.


Det tar vi som tegn på å slutte å prate om fargen på avføringen. Dette forteller fargen på avføringen om helsen Har du opplevd at avføringen plutselig har endret farge? Her kan du se hva fargen på avføringen kan fortelle om helsen din. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Dersom slam eller en sten tetter igjen gallegangen ankommer ikke den gulbrune gallen tarmen og avføringen mister farge.


Jo tettere avløp, desto mindre galle (og fordøyelsesenzymer fra bukspyttkjertelen) ankommer tarmen og jo blekere blir avføringen. Jeg har mye problemer med magen, derfor jeg spør. I dag var avføringen min lysbrun og ganske fast. Kom ut som en lang bæsj. Vanligvis er det flere klumper, litt som kaninskit eller mer som diare.


Er det et tegn på sunt kosthold at avføringen er fast og har fargen noe å si? Anonymous poster hash:. Vi bryr oss om ditt personvern. Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Nesten ingen symptomer i periodene med forstoppelse men plagene kommer i uker med løsere avføring , avføringer skifter da også farge og blir ganske så lys. Ikke den typiske hvite, men veldig! Bestemte meg for å ringe legen, og har fått time til å sjekke endetarmen om en uke.


Problemet: legen sa det er et godt tegn at ikke avføringen er svart, men normal. Hei, Har hatt veldig rar farge på avføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg