fredag 11. mars 2016

Gravid uke 18 smerter

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet.


I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Gravid uke , og 20. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Det startet etter jeg var på konsert og stod og gikk mye forrige helg, og da jeg skulle gå hjem fikk jeg vondt nederst i magen og en følelse av at den strammet seg helt - men den var helt bløt å ta på, og det varte.


Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen.


Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. I tillegg er gravide ofte noe mindre aktive enn ellers, noe som også øker risikoen. Symptomene på blodpropp kan variere fra svært vage til sterke smerter i leggen eller låret. Foten kan være hoven og varm. Enkelte kan også få feber.


Gravid uke 18 smerter

Våkna opp to ganger på uker med smerter som begynner på venstre side av magen. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større. Går så til hele magen. Blir svimmel, kaldsvetter og koker omhverandre.


Får skikkelig hodepine og føles noen sekunder ut til at jeg skal besvime. Varer ca minutter. Må ta det med ro litt etterpå, så er det greit, m. Morsomme ansiktsuttrykk Hormonene har skylden for graviditetens maske: flekker på nese, hake og i panna, og linea nigra – den mørke streken som går fra navlen til underlivet.


Alt forsvinner gradvis etter fødselen. Sollys kan gi huden mørkere pigmenter, så pass på å bruke solkrem. En måte å holde ut med den bølgen av graviditetssymptomer som spres seg i kroppen din nå kan være å prøve å fokusere på hvor mye som skjer med barnet ditt i uke 15.


Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. Allerede nå kan du begynne å snakke koselig til den lille.


Mange blir tette i nesen fordi svangerskapshormonene gjør at slimhinnene hovner opp. Du grugleder deg sikkert også til ultralyden som normalt er i neste uke. I denne uken veier fosteret ca. I hjernen utvikles nå spesialiserte områder som vil registrere lukt, smak, ly syn og berøring. Forskning kan tyde på at fosteret er i stand til å høre stemmen din nå.


Armene og beina er nå i proporsjon med hverandre og resten av kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg