mandag 14. mars 2016

Får ikke mensen etter p pilleslutt

Hormonforholdene i kroppen skal nå normaliseres og det kan ta flere måneder (inntil år) før eggløsningene kommer i gang. Du skriver at du ikke hadde regelmessig menstruasjon før du startet med p -pillene, og da kan det være at du ikke vil få helt regelmessig menstruasjon etter å ha sluttet med p -pillene. De aller fleste får mensen etter bare noen få uker.


Det er uvanlig at det går måneder eller mer. Første eggløsning etter siste p -pille kan komme etter bare noen dager. Har du da ikke blitt gravid på den eggløsningen vil mensblødningen komme dager senere. Kommer det ikke eggløsning vil det heller ikke komme blødning. Det å ikke få menstruasjon etter å ha sluttet med p -piller kalles ”postpill amenorrhea” ( ikke menstruasjon etter pillebruk).


Det brukes litt forskjellige definisjoner på når man kan kalle det dette, men det viser seg at etter 3-måneder er det kun 2- som ikke har fått tilbake menstruasjonen, og etter et halvt år kun ca. Hei jeg lurer på om noen kan hjelpe meg litt. Jeg sluttet på p -piller for snart mnd siden.


Jeg har enda ikke fått noen mens tilbake etter dette. Men for uker siden trodde jeg at mensen endelig kom. Samtidig er det også helt vanlig at menstruasjonen uteblir eller er uregelmessig noen måneder etter P - pilleslutt , uten at man er gravid eller at noe er galt. Får ikke mensen etter p pilleslutt. Syklusen deles opp i to hovedfaser (fr og etter egglsningen ( ovulasjonen).


Bldningsforstyrrelser - Felleskatalogen De fleste kvinner har menstruasjon n gang hver mned fra puberteten til. Vanligvis tar det mellom 1-måneder å få tilbake mensen etter du har sluttet på p -pillen. Foto: Fotolia Vis mer.


Men, dette er faktisk noe som kan ta litt tid. Hvis du går av p -piller, hvor lang tid er det vanlig at det tar før du får tilbake mensen ? Ofte vil første menstruasjon være litt forsinket, for eksempel dager. Kraftige menssmerter etter p - pille slutt ? Mensen eller blødning etter p -pille sluttinnlegg27. Noen med erfaringer om p - pilleslutt og uteblitt mens. Jeg synes det er veldig rart at du ikke har fått mensen enda, det er jo normalt å få uansett om man slutter på p -pillene eller om man går over på neste brett.


Legen min sa at det er en myte at det tar lang tid å bli fruktbar etter p -pille-bruk. Han sa at på grunn av den jevne strømmen av hormoner er kroppen ekstra fruktbar rett etter p. I og med at du vet at du ikke er gravid er det ikke noe å stresse med. Noen ganger kan det gå litt tid før mensen er regelmessig etter at man slutter med p -piller. Ja hun kan være gravid. Nå vet jeg ikke helt med denne blødningen, da jeg ikke vet hva som skjer når en slutter på p -piller, men siden en kan i teorien bli gravid om en glemmer å ta pillen i noen dager, går jeg ut fra at en iallfall kan bli gravid dager etter.


Slutta på p -sprøyten etter 11års bruk i januar, mnd etter fikk jeg mensen tilbake men den var der i rykk og napp. Jeg og samboeren min bare koste oss og prøvde ikke tenke så mye på det, nå venter vi en liten prins i begynnelsen juni. Jeg kan ikke begynne på p -pillen igjen da jeg fikk lungeemboli som komplikasjon etter operasjonen, derfor er dessverre ikke det en mulig løsning for å få bukt med problemet. Jeg er selv medisinstudent og setter pris på et fyldig, faglig svar.


Vi har kun lært om bivirkninger ved oppstart av p -piller, men ingenting om p - pilleslutt. Sv: Kroppens reaksjoner etter p - pilleslutt. Ja, får håpe det bare er eggløsning jeg har kjent.


Jeg er spent på når jeg får TR, og hvis jeg får det, så får jeg teste EL neste mn så finner jeg vel ut om det har noe sammenheng. Jeg gikk på p piller i en kort periode på ca. Hadde en mens en gang i midten av oktober.


Slutta så på pillene midt i brettet og fikk en ny mens den 10. Hei, jeg er år og har nettopp sluttet på p -pille (Louette). Har brukt pillen jevnt i nærmere år.


Den første måneden etter pilleslutt ville jeg ikke prøve å bli gravi fordi jeg gjerne ville få pillen ut av kroppen og se mensen vende tilbake til normalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg