tirsdag 29. mars 2016

Glasur til pepperkaker

Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Ellers er det hipp som happ. Sett gjerne farge på glasuren med noen dråper konditorfarge.


Den tar lett til seg farge, og vips! Egg, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener. Ja, da ble det pepperkaker til jul i år også.


Glasur til pepperkaker , pepperkakehus m. Hver jul får jeg det samme spørsmålet og jeg svarer selvsagt hver jul det samme #128521; Spørsmålet som stilles er: hvordan lager man den perfekte glasuren til pepperkaker ? Denne oppskriften kan fint justeres både opp eller ned i mengde, alt ettersom hva du skal lage. Julen er kun måned unna og jeg tror ikke det finnes et hjem i Norge som ikke pynter pepperkaker i disse dager. Bruk en sleiv og rør kraftig til du har en hvit seig masse.


Glasur til pepperkaker

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens.


Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren. Fra eventyrhus, minihus til å henge på kaffekoppen, til kjente bygninger, slott og borger. Mange bruker knekk som lim, men det går helt fint med melisglasur, det smaker også bedre! I vinduene kan du feste gelatin. Snø kan lages av kokosmasse, hvitt godteri eller marengs.


Kanelstenger kan bli vedkubber. Tilsett sitronsaft til glasuren har fått ønsket konsistens – og kjør den deretter i ca. Lag melisglasur ved å kjøre den siktede melisen og eggehvitene et par minutter i en kjøkkenmaskin. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt etter smak og behag.


Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to. Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til ! Visp det godt sammen til en klumpfri glasur og tilsett sitrondråper. Melisglasur til pepperkaker Visp eggehvitene halvstive og tilsett melis. Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Kakene lages som oftest ved å stikke ut figurer i utkjevlet deig med ulike former.


Glasur til pepperkaker

Pepperkakebaking er svært populært blant barn i førjulstiden. Avkjl og pynt med glasur og annen pynt. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.


Og her kommer mine pepperkakehus tips, del del finner du her. Bland eggehviter, melis og sitrondrper til glasuren. Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker… Det finnes ingen bedre måte å komme i julestemning på enn å bake pepperkaker ! Inviter gjerne med familien eller venner til pepperkakeverksted! Bruk en tykk plastpose som du klipper et lite hull i enden på, og fyll inn glasuren. Den gode lukten av julekrydder fyller kjøkkenet, og innimellom utbakingen kan man kose seg med både varme, nystekte pepperkaker og smugspise litt på pepperkakedeigen.


Glasur til pepperkaker

La deigen stå kjølig til dagen etter. Kjevle ut deigen ca. Pakk deigen inn i plast. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur en stund før utkjevling.


Jeg bruker lokket til en hjerteboks jeg hadde som utstikker (se tips). Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves. De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise.


En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave. Dette vil gi en mer profesjonell smak på glasuren. Stroh-rom eller konditor-rom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg