onsdag 9. mars 2016

Barn og ungdomsarbeider lønn

Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. TS: Lykke til med jobbytte! For å bli barne - og ungdomsarbeider må du ta utdanning i vgs og du har ssvis studiekompetanse og brukt opp retten din der så da kommer du heller ikke inn der. Men bytt, ingen skal stå i en jobb de ikke har det bra, det blir ikke bra. Lønn og rettigheter for ansatte i ideelle barnehager Avtalen forhandles sammen med seks andre avtaler med Virke, kalt HUK-området (Helse, utdanning og kultur).


Den startlønna som barnehagelærer som blir nevnt her oppe, er ikke reel for de fleste. Hva tjener en barne - og ungdomsarbeider ? Lønn barne og ungdomsarbeider - Anonymforum. En normal lærlingperiode består av opplæring og verdiskaping, altså jobbing. Det er selve jobben du skal få betalt for. Følger du den normale modellen med år opplæring i skole, og år i arbeid vil du lønnes som en fagarbeider.


Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Barne - og ungdomsarbeider er for deg som har allsidig praksis med å jobbe med barn og unge, og ønsker fagbrev. På kurset lærer du om fysisk og psykisk helse, oppvekstvilkår og utvikling hos barn og unge. Kan tas ut fleksibelt fra år. Tjener opp pensjon alle år du jobber.


Barn og ungdomsarbeider lønn

AFP-ordning som i dag. Overgangsordningen innebærer at arbeidsgiver betaler prosent og arbeidstaker betaler prosent av. Opplæringen skal legge til rette for varierte arbeidsoppgaver i ulike pedagogiske tilbud for barn og unge.


Arbeidet kan foregå på ulike arenaer som barnehager, skoler, SFO og klubbvirksomhet der barn og unge ferdes. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittelen er barne - og ungdomsarbeider.


Les hele læreplanen på. En stilling som barne - og ungdomsarbeider kan man jo ha mange steder. Skole, barnehage, barnevernsinstitusjon, mottak, bofellesskap osv osv.


Man vil lønnes som fagarbeider alle steder. Lønnen avhenger selvsagt av ansiennitet, arbeidsste arbeidstid (dagtid eller ulike turnusordninger), ansvarsområder og arbeidsgiver. Utdanningen er to år på barne - og ungdomsarbeiderfag på videregående skole, og to år som lærling. Jeg hadde læretida mi her på Lilleby. En barne - og ungdomsarbeider må først og fremst ha evne til samarbeid.


Barn og ungdomsarbeider lønn

Vi jobber med mennesker hele tiden, og det å ha evne til å skape gode relasjoner er en nøkkelkvalitet. Programfaget handler om hvordan du kan stimulere fysisk og psykisk helse og positiv. Dette lærer du Helsefremmende arbeid.


Eller 14kr timen. Hvor jobber en barne - og ungdomsarbeider ? Målet er å styrke barn og unges selvfølelse og identitet. Eksempelvis er det slik at i noen fylkes-kommuner godkjennes praksis fra deler av aldersspennet i barne - og ungdoms-arbeiderfaget, mens andre krever praksis fra hele aldersspennet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg