tirsdag 22. mars 2016

Fastelaven boller

Et dryss av melis på toppen og de blir helt uimotståelige. Oppskrift på saftige og fristende fastelavnsboller. Fastelavn er bare en gang i året! Alle fortjener å bli servert ferske og saftige fastelavensboller. Fyll fastelavensbollene med herlig vaniljekrem, som gir bollene det lille ekstra.


Fastelaven boller

Hell ut deigen og kna den på benken. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted. På fastelavnssøndag bør man bake boller.


Rør ut gjæren i litt av væsken. Ha alt det tørre i bakebollen ( hold tilbake litt av hvetemelet) og tilsett væske. Datoer for merkedagen andre år.


I Norge kalles den også bollesøndag, fordi mange serverer boller med krem. Opprinnelig betegnet altså fastelavn kvelden før askeonsdag, som innledet den dager langfasten i forkant av påsken. Senere ble søndagen til fleskesøndag eller fastelavnssøndag, mandagen blåmandag eller også fleskemandag og tirsdagen hvitetirsdag eller fetetirsdag og tuventirsdag er inkludert i fastelavn. Det er alltid stor stas med fastelavnssøndag og ferske, smakfulle fastelavnsboller fylt med krem og syltetøy, eller andre godsaker.


Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy. Store, luftige og litt seige boller som smaker fantastisk godt. Denne hvetebaksten er så sinnsyk god.


Fastelaven boller

Jeg må bare si at det er kanskje de beste bollene jeg har spist, hehe. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Saftige fastelavensboller med mindre fett, Ca. Fra gammelt av var det spesielt de voksne som fikk slå seg løs, men i dag er festen blitt til en familiebegivenhet. Men vet du egentlig hvorfor vi feirer fastelavn? Jeg pleier å fylle de med stivpisket kremfløte tilsatt frø fra en halv vaniljestang eller litt vaniljesukker.


Fastelaven boller

Del bollene i to, fyll “skalken” etter egen smak, legg “lokket” oppå. Dryss litt melis på bollene og server! Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Her finner du oppskriften på saftige boller som smelter på tungen. Slik baker du boller ! Fyll dem gjerne med sjokolade, rosiner eller vaniljekrem.


Fastelaven boller

Da må vi jo bare bake fastelavensboller. Det er jo så godt med boller med krem… Vi trenger ikke spise høykarbo- boller for å kose oss, nei. Mange gode oppskrifter og flere mindre gode oppskrifter finner man på nettet, men det gjelder vel alt innen oppskrifter på nett.


Er du misfornøyd med bollebaksten og synes bollen blir kompakte og kjedelig? Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette.


I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med krem og syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg