torsdag 7. mai 2015

Babysete test

Babysete test

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Fakta om testen av bilstoler.


Babysete test

Britiske TRL The Future of Transportation er et uavhengig forskningsinstitutt og har utført testen på oppdrag fra NAF og svenske Testfakta. Testen er hovedsakelig basert på bakovervendte barneseter, men ett av setene, Recaro, er framovervendt og kan anses som referansestol. I andre tester har Recaro gjort det bra. Denne testen fokuserer på barnets komfort, fleksibilitet, hvor mye stol og funksjoner du får for pengene, og hvor lenge de kan brukes.


Vi har ikke testet sikkerheten. Ett grunnleggende kriterium har derimot vært at alle babystoler i testen skal være typegodkjent og testet i henhold til det europeiske regelverket. Siden starten har Plus Test vært utført av VTI og publisert av NTF. Etter nøye beregninger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er de beste. Vi gjennomgår de forskjellige testene for best å kunne guide deg til å finne det bilsetet som passer best til dine behov.


I Forbrukerrådet- testen er den ikke blant de aller beste når det gjelder verken sikkerhet eller brukervennlighet, men i NAF- testen ble den best i test og kom under alle grenseverdier når det gjelder belastninger på barnets kropp. To ganger i året publiserer ADAC og ICRT (se underartikkel) resultatene fra verdens største og grundigste test av barneseter. Det er lav risiko for feilbruk. Denne gangen har barneseter vært i ilden, fordelt på sju babystoler, tolv småbarnstoler og fire beltestoler. Stor test : Ett av barnesetene knuser konkurrentene.


Ett av bilsetene for barn fikk høyeste poengsum noensinne fra. Likevel anbefaler han å kjøpe et eget babysete til de alle minste. Fire av de testede setene oppnår etter denne testen en plass på Forbrukerrådets Best-i- test -liste. Ingen av dem er denne gangen babystoler - best av de testede babystolene er nemlig Cybex Cloud Q. Den beltefestede varianten er tildelt poeng, mens varianten festet på isofix-base får 7 og det strekker altså ikke til for å komme på listen.


Babysete test

Det finnes to godkjente standarder for test , Rog R129. Plus- test er en tilleggstest og merking for nakkebeskyttelse. Frontkollisjonen ble gjort med litt kraftigere innbremsing enn standard - - g-krefter. Barnets nakke er utsatt og derfor anbefaler vi å se på PLUS- testen som måler belastning på barnets nakke. PLUS- testen gjennomføres av Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) i Sverige, og er frivillig for bilbarneseteprodusentene.


Testen utføres på bilbarnestoler for småbarn, og gjelder for seter opp til kg. Jeg har selv god erfaring med babysete på matstolen. Jeg brukte dette til min yngste datter, og hun trivdes godt ved bordet fra første dag og deltok sammen med sine to søsken i alle våre måltider, sier hun. Fordeler: - Babysete kan kombineres med matstol slik at også de minste kan spise ved bordet - Kan brukes lenge og vokser med barnet. Gir ingen karakter, kun sertifisering til eller kg.


Tabellen viser alle Plus Test -sertifiserte modeller. Denne stolen er også designet for å vokse med barnet. For de aller minste kan man montere på Stokke sin egen vippestol, og når babyen blir litt større kan man kjøpe til babysete med bøyle.


Både babysete , bordplate og puter med seler til stolen er utstyr som selges separat, så dersom man har bruk for alt blir det en ganske dyr stol. I dag er ikke dynamisk test et krav for sideveis påvirkning. Den obligatoriske, bakovervendte posisjonen av barn er utvidet til måneder, i stedet for ni måneder, som i gjeldende forskrift.


Ut på biltur med små barn? Er du som oss, opptatt av sikkerhet, spesielt når det gjelder bilstol og barnesete til bilen? For hvem vil ikke være sikker på at ens barn er trygg og sikker når dere kjører bil?


Testen er ikke så stringent som for eksempel hos danske Tænk, men er mer basert på de subjektive vurderingene hos redaksjonen etter de hadde testet vognene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg