fredag 15. mai 2015

Pepperkake glasur

Kjøp former til pepperkakehus. Enkelt men hjemmelaget! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Rør glasuren jevn og glatt.

Hvilken metode er best? Varianten med eggehvite er litt sterkere enn den med vann. På den annen side kan man spørre seg om hvor sterk glasuren behøver å være? Dersom du skal lime ting sammen, kan det være et poeng. Ha melis i en kjøkkenmaskin.


Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem.

Glasuren skal holde seg på ballongvispen. Bruk glasuren til dekor og til å feste pynt på huset. Hver familie har gjerne sin egen vri på pepperkakedeigen, men om du skulle føler trang til å prøve noe nytt eller ennå ikke har innarbeidet en familieoppskrift oppskrifter kan du jo prøve en av våre. Jeg har laget mange blogginnlegg om forskjellige kreasjoner du kan lage i pepperkake , her kommer et samleinnlegg som gir deg alt du trenger å vite om pepperkakebaking.


Du får også mal til dette kopp-huset. Tilsett sitronsaft til glasuren har fått ønsket konsistens – og kjør den deretter i ca. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt etter smak og behag.


Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to. Hvordan lage den beste melisglasuren? Melis, eggehvite og sitron er alt du trenger!


Bland eggehviter, melis og sitrondråper til glasuren. Rør til den er klumpfri og glatt. Farg glasuren med konditorfarge. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen.


Klipp et lite hull i det ene hjørnet når du skal pynte.

Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Fest på non-stop, seigmenn, nøtter eller kakepynt med glasuren. Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til!


Det er lurt å røre sammen smør og melis først, så du er helt sikker på at du ikke får smørklumper i glasuren. Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren , er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten).


Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. De som elsker ostekake vil elske denne pepperkake -inspirerte, ikke-bakte kaken. Lag melisglasur ved å kjøre den siktede melisen og eggehvitene et par minutter i en kjøkkenmaskin. Den smørbrune basen er laget av smuldrede pepperkaker,. Topp med en litt sjokolade og glasur.


Store pepperkakehjerter er enkle å lage og er veldig dekorative å henge opp, enten det skulle være foran peisen eller i vinduet. Oppskriften gir ca. Myk pepperkake Klassisk pepperkakesmak i myk variant med kremostglasur og tyttebær.


La de avkjøle seg på stekebrettet. Pynt gjerne med glasur , laget av sukrinmelis og litt vann. For sprø(ere) pepperkaker må de oppbevares i kjøleskapet og spises kalde. Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Pepperkakene er myke i romtemperatur.


Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Lim sammen seks halvdeler av juletrær med glasur og fest dem på de runde bunnene. Ringle litt glasur på greinene. Still dem tett inntil hverandre på bunnplaten med litt glasur imellom slik at de sitter fast i hverandre. Lages av marsmellows som settes sammen med glasur.


Du bruker fyrstikker til armer, pynteglasur til øyne, munn og knapper. Valnøttskall kan brukes til hatt og stjerneanis til sløyfe. Disse er kjempefine foran pepperkakehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg