torsdag 7. mai 2015

Spontanabort

Spontanabort

En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren. Ingen videre behandling er nødvendig. Men hvis en abort ikke er fullstendig, er det hovedsakelig tre behandlingsalternativer.


Spontanabort

Mange kvinner som aborterer tidlig i svangerskapet vil ha fullført en fullstendig spontanabort når de kommer til legen. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen.


Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Fasitsvar finnes ikke, men mange mener nok det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstruasjonssyklus. Vanlige symptomer på spontanabort.


Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort. Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Begrepet er også kjent som missed abortion (MA). Dette forekommer i til prosent av alle erkjente svangerskap. Spontan abort er betegnelse på at svangerskapet avsluttes før fosteret er levedyktig.


Noen brukbar definisjon på grensen mellom abort og for tidlig fødsel har vi egentlig ikke. Tidligere svangerskapskomplikasjoner viste seg også å gi høyere risiko for spontanabort i påfølgende svangerskap, ifølge den nye studien. Kvinner som hadde opplevd en prematur fødsel,. De aller første tegnene på en spontanabort er nemlig svært diffuse. Jordmor ved Miacara, Rachel Correa, bekrefter dette.


Spontanabort

Studien viser at kvinner som har hatt en spontanabort , har størst sjanse for å lykkes med et nytt svangerskapet hvis de blir gravid på nytt innen seks måneder. Både fysisk og psykisk. Uansett årsak og svangerskapslengde er spontanabort ofte en vond opplevelse for de som rammes. Det er veldig individuelt hvordan man opplever tapet, og det kan være vanskelig for andre å forstå smerten. Og at det tar sin tid å bearbeide sorgen.


Dette skjer oftest i de første tre månedene av svangerskapet. Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Jeg har nå vært en del av forumet i snart tre uker, og fant ut at jeg var gravid for snart fire uker siden. Jeg og mannen min var så heldige at vi ble gravid første måneden vi prøvde, men dette måtte selvfølgelig være for godt til å være sant. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning. Risikoen for å abortere igjen øker ikke vesentlig ved en spontanabort. Har det skjedd to ganger, er risikoen noe større. Det er imidlertid fortsatt overveiende sannsynlig at et nytt svangerskap går bra.


Jo eldre den gravide er, desto større er risikoen for spontan abort. Blant kvinner som var år og eldre, endte prosent av svangerskapene med spontanabort. Ring fastlegen din og få ø-hjelp i dag, så blir du henvist. Opp til prosent av alle svangerskap ender med spontanabort , så det er dessverre ganske vanleg.


Ein spontanabort vekkjer ofte mange kjensler. Alle som opplever det reagerer ulikt, men det kan vere godt å vite at det er normalt å føle seg tom og sorgfull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg