onsdag 6. mai 2015

Astmasymptomer barn

Hos små og forkjølte barn kan hosten være løs og surklete hele tiden. Lyden av hoste og slim sier i seg selv ikke så mye om graden av pustebesvær, selv om det kan vekke mye oppmerksomhet! Små barn hoster opp slim fra luftveiene og svelger det ned i maven. Astmasymptomer hos barn kan variere fra en person til en annen.


Det kan være flere, alle er bare ett. Noen barn kan lide fra det ofte, og andre bare når en utløser er til stede. Noen ganger kan symptomene forveksles med en vanlig forkjølelse. For å diagnostisere det, vil legen din utføre forskjellige tester i luftveiene.


Hos noen barn kan hoste være det eneste symptomet, og hosten er ofte verst om natten og tidlig om morgenen. Andre symptomer kan være piping, surkling, pusteproblemer eller tetthet i brystet. Likevel kan man se at barn med tidlige astmasymptomer kan få plager i nærheten av dyr, men det er sjeldent at pollenallergi – klassisk høysnue – oppstår før fylte. Det er vanlig at teknikken ved inhalering ikke er helt optimal.


Astmasymptomer barn

Gjøres ikke dette riktig betyr det at legemiddelet ikke når ned i lungene slik at det kan gi effekt. Det er derfor viktig å diskutere med legen hvilken type inhalator som passer deg, eller ditt barn , i forhold til å få klare instruksjoner og opplæring om hvordan man skal. Barn er også ekstra følsomme for ulike påvirkninger fordi kroppen og immunforsvaret ikke er fullt utviklet. Når disponerte barn utsettes for ulike allergener (for eksempel mid hun katt) og ulike kjemiske stoffer som binder seg til støvpartikler innendørs, vil de ha større risiko for å utvikle astma. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn.


Hoste er oftest ufarlig og skal vanligvis ikke behandles. I så fall må man først øke astmabehandlingen ifølge legens råd. Plagene inntrer som regel ti minutter etter at man har startet treningen, eller fem til ti minutter etter at man er ferdig. Enkelte får ikke symptomene før fire til åtte timer etter trening. Astmaanfall grunnet trening kan ramme i alle aldre, men er mest vanlig hos barn og ungdom.


Astmasymptomer barn

Barn under fem eller seks år kan ha problemer med piping og hoste, uten at dette skyldes astma. For eksempel kan spedbarn og småbarn bli tett i brystet når de er forkjølet. Det er viktig at barnet blir observert over tid før det får denne diagnosen. Barn kan ha slike symptomer ved et par episoder uten at det betyr at barnet har astma.


Barn som vokser opp sammen med hunder virker å ha en form for beskyttelse mot eksem. Barn med lett astma har generelt sett god prognose. Hvordan gjennomførte man dette studiet rundt eksem?


Denne studien, som viser at hunder reduserer astmasymptomer hos barn , ble gjennomført ved at man analysere ulike mødre som hadde babyer og disse vennlige kjæledyrene i sine hjem. Lær om astma, en kronisk betennelsesforstyrrelse i bronkiolerørene. Oppdag informasjon om astmaanfall, astmasymptomer og astmabehandlinger. Fysisk aktivitet hos barn og ungdom er knyttet til bedre helse, utvikling og sosial inklusjon. Inntil hvert femte barn i vestlige land har astma.


Heldigvis ser vi at mange av dem som har hatt slik allergi og astma som barn vokser det av seg før de blir år gamle. LES MER: Kan du forebygge at barn får allergi? Noen barn måneder kan trenge høyere dose, og dosen kan da økes til mg. Intermitterende behandling kan gis inntil ganger daglig.


Klinisk effekt hos barn måneder er ukjent. Da forbigående hypoksi kan forekomme bør oksygen som tilleggsbehandling vurderes. For barn år kan andre legemiddelformer være mer passende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg