torsdag 28. mai 2015

Når kommer kolikk

Når kommer kolikk

Verken Når vanuit een vakantiehuis. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye mer enn babyer vanligvis gjør. Ingen vet sikkert hva som er årsaken til kolikk. Vi kaller det kolikk når barnet har skriketokter mer enn tre timer av gangen, og mer enn tre ganger pr. Dersom barnet drikker av flaske, må hullene i smokken tilpasses slik at ikke melken kommer for raskt, noe som igjen kan føre til at barnet kan svelge for mye luft.


Når kommer kolikk

Det som er helt sikkert er at kolikk ikke er skadelig for barnet, og det går over ved 3–måneders alder. Kolikk er vanligst hos det første barnet. Send positive tanker til deg selv. Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere. Den mest aksepterte definisjonen er gråting i minst timer mer enn dager i uka i minst uker.


Periodevis, uforklarlig, intens skriking hos et ellers friskt. Spedbarn med kolikk har ofte også oppblåst mage, mye tarmgass, raping, gulping og forstyrret søvnmønster. Kolikkproblemene begynner vanligvis ved 2-ukers alder og avtar normalt når barnet er ca.


Da kan det være lurt å lese seg opp på forhånd i tilfelle din hest får kolikk eller du er til stede når en annen hest på stallen får kolikk. Vet du da hva du skal gjøre så er sjansene veldig store for at det vil gå bra med hesten. Hva gjør du og hva er viktig å tenke på når du har en hest som har fått kolikk ! Den starter i de tre første leveuker, er på topp ved 6-uker og avtar betydelig i 3-måneders alder. Barnet er ellers friskt og har god vektøkning. Færre enn én av barn viser seg å ha underliggende sykdom.


Sukkervann kan forsøkes ved kolikk , men dokumentasjon på effekt er dårlig. Bruk sprøyte og spyl inn i barnets munnvik. Ro barnet i armkroken mens du gir sukkervannet, effekten skal normalt komme ganske raskt. Spedbarnskolikk, kolikk hos spedbarn og baby, kjennetegnes av gråt som varer i flere timer daglig hos et ellers friskt barn. En del barn raper lite, og da blir luften i stedet transportert ned gjennom mage-tarm-kanalen til den til slutt kommer ut som promp.


Når kommer kolikk

Gråtetoktene kan vare i tre timer daglig, flere dager i uken. Det kan være ubehagelig for barnet når luftboblene passerer gjennom tarmene, men magemassasje spesielt tilrettelagt for små barn kan lindre plagene. Spør helsesøster om råd! Ofte observeres kolikk hos nyfødte om kvelden etter fødselen.


Når kolikk er det ingen oppkast, hoste, utslett, høy temperatur. Hvis slike tegn er tilstede, må du konsultere lege for å finne ut hvordan de ser ut. Nr dere har forsonet dere med at barnet har kolikk , kan dere trste dere med at det kommer til g over av seg selv.


Dette kan føre til at hestene får forstopningskolikk – noe som relativt enkelt kan forebygges. Tenkte ikke noe over at det var kolikk før ca uker etter fødselen, men når jeg ser tilbake på det i ettertid startet det hele ca dager etter fødselen med min baby. Det gav seg ca uker etter fødselen. Min sønn er nå mn men vi er usikre på om det har vært kolikk eller melkealergi gutten har hatt.


Forskere har lansert flere forslag til hva som kan utløse kolikk , men de er ikke sikre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg