onsdag 13. mai 2015

Grønnsaker til kylling

Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Ha alle grønnsakene i en stor ovnsfastform, de skal ligge i ett lag. Hell over et par spiseskjeer olivenolje, strø over ca. Saftig og god kylling med karriris, blomkål og brokkoli. Kok opp vann i to ulike kjeler, en til ris og en til grønnsaker.


I vannet til risen har du i karri. Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker. At kyllingwok er populært er ikke rart! Rettene er lette å lage og kan varieres med mange typer grønnsaker. Ferdige woksauser er glimrende å bruke, så blir det enkelt å lage en god wok.


Kylling kan erstattes med svinekjøtt eller oksekjøtt. Tips: Ikke vær engstelig for å bruke litt høy varme, varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Også er det bedre å steke i flere omganger enn å steke for mye om gangen. Mens kyllingen og grønnsakene koser seg i ovnen kan du lage fløtesausen. Fres sjalottløken i smøret, til den blir blank og myk, men uten at den tar farge.


Grønnsaker til kylling

Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn. Ha i fløte, smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke i noen minutter. Det fine med kylling er muligheten til variasjon.


Kyllingfilet kan brukes i supper, taco, gryteretter, sandwich og i wok. Også tilbehøret kan varieres som du ønsker, enten om det er ris, grønnsaker , pasta, potet eller salat. Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling. Da er den gjennomstekt, og fortsatt saftig.


Grønnsaker til kylling

Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut. La kyllingen hvile mens potetene steker ferdig. Varm olje i en wokpanne eller en dyp stekepanne.


Stek kyllingstrimlene på høy varme i mindre porsjoner og sett til side. Varm opp olje og fres oppdelte grønnsaker. Løft forsiktig opp skinnet på kyllingen og fordel smørblandingen under skinnet. Dette kan godt gjøres på forhån sett kyllingen i kjøleskapet og la den gjerne marinere natten over. Finn frem woken og tryll frem denne lekre og smakfulle retten med kylling og grønnsaker og med hjemmelaget saus til.


Grønnsaker til kylling

Dette er en klar suppe med smakfulle grønnsaker og fin smak av kylling. Legg grønnsaker i kraften og kok til de er møre. Hvis du bor i nærheten av en smart-club butikk, så vill jeg annbefale deg å dra dit å kjøpe en sånn stor sekk med wok blanding.


Det er sunne grønnsaker og det smaker meget bra sammen med ris og kylling. Kyllingen kan i så fall miste en del væske under steking og bli tørr. Romtemperert kylling er enklest å jobbe med. Helstekt kylling – hvor godt er ikke det? Det er ikke stort annet å gjøre enn å skjære opp litt grønnsaker (her bruker jeg anledningen til å tømme grønnsaksskuffen for litt diverse rester) ha de opp i en stor ildfastform og legge en stor fin kylling opp på det hele.


Grønnsaker til kylling

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen, den skal bli saftig og delikat. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet.


Virker den tynn vil den tykne etterhvert. Vend inn bacon, kylling i biter og hakket persille. Serveres med det samme! Til denne varianten er kyllingen og soyasausen byttet ut med henholdsvis bogskinke og asiatisk fiskesaus.


Fiskesausen vil tilføre en meget spennende smak til retten, og bogskinken er et nydelig alternativ om du ikke liker kylling , eller budsjettet er litt strammere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg