torsdag 28. mai 2015

Pølsegrateng hvit saus

Pølsegrateng hvit saus

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Pølsegrateng er familiefavoritten det er vanskelig å gå lei av.


Pølsegrateng hvit saus

Her har vi fylt pølsegratengen med makaroni, røkte kjøttpølser og høstens rotgrønnsaker, noe som gjør den ekstra smakfull. Vil du sette en ekstra spiss på pølsegratengen kan du bruke oster med mye smak, som parmesan eller vellagret ost. Del pølsene i passe store terninger. Når makaronien er ferdig, sil av vannet, ha i pølsebitene og hvitsausen. La sausen tykne (koke opp) mellom hver gang du har i melk.


Ha i revet ost og smak til med salt, pepper og muskatnøtt og evt sitron. Rør inn pølsebiter og makaroni. Vend eggehviter inn i den hvite “ sausen ”. Ofte var det fisk i den, ofte pølse, alltid makaroni og hvit saus. Jeg må innrømme jeg aldri har vært noen stor fan av grateng, og det har nok sammenheng med at jeg ikke tåler melk, så jeg ble dårlig av den melkebaserte hvite sausen som var i gratengen da jeg var liten.


Pølsegrateng hvit saus

Ordet gratinere kommer fra fransk, og betyr at man har ost på toppen av en rett, og så lar den bli gyllen i stekeovnen. Det krever verken mye tid eller innsats når du skal gjøre i stand pølsegratengen. Du må bare koke pasta og lage hvit saus , og så er gratengen klar for ovnen.


Så lager vi den hvite sausen ved å smelte 4ss med smør og tilsette 4ss hvetemel. Så rører vi godt med visp og tilsetter 5dl med melk. Ikke bruk sterk varme da hvit saus brenner seg lett. Tilsett så litt salt,pepper,piffikrydder og gressløk. Hell så den hvite sausen i bollen med alt det andre og rør godt.


Vend kokt makaroni inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen og halvparten av osten. Dette skal jeg prøve. Vi pleier å lage nesten det samme, men da bruker vi hvit saus og makaroni sammen med pølsene.


Jeg liker ikke purreløk og tomater. Så det blir vel kanskje litt godt med å prøve noe annet? Denne retten kan også forberedes dagen før så er det kun og stekes den i ovnen når det nermer seg middag. Server pølsegrateng sammen med en grønn salat og litt godt brød så har du et tipp topp måltid.


Pølsegrateng hvit saus

Oppskrift på hvit saus finner du her. Spe med melk og rør slik at det blir en klump fri saus. Spe med litt og litt melk under konstant omrøring på svak-middels varme til du etterhvert har den tykkelsen du ønsker.


Kjenner meg veldig igjen i det å bruke Toro sine sauser , hvorfor ikke, de er jo så gode! En kan vel trygt si at jeg ikke er en mesterelev på kjøkkenet. Så da var det ekstra morsomt da de ikke hadde mer hvit saus på butikken og vi måtte lage den selv. Har du en skuff med litt slappe grønnsaker i kjøleskapet?


Trenger du en rask kvardagsmiddag som heile familien liker? Lag pølsegrateng med pasta og grønnsaker! Med små grep blir gratengen full av grønnsaker og enda meir næringsrik. Sausen er fast følge til fiskeboller og fiskepudding.


Her er en rask god gryterett, laget med det som er for hånden. Denne måten å lage den på gjør det lettere for deg å ikke svi sausen. Også tar det bare noen øyeblikk. Som sagt, her er det bare å tømme kjøleskapet.


Hvit saus er nydelig til pølser. Jeg pleier alltid å koke 2-poteter ekstra når jeg først bruker en kjele. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg