mandag 18. mai 2015

Brune tenner

Misfarging av tennene skjer også på grunn av enkelte mat- og drikkevarer, tobakk og noen medisiner. Bruk av tannkremer med sterke slipemidler kan også fremskynde guling av tennene fordi tannemaljen slites ned. Hard pussing av tennene like etter at du har drukket brus, juice eller annen syreholdig drikke anbefales derfor ikke. Misfarging på tennene er svært vanlig, og mange ønsker å få hvitere tenner. Det finnes flere produkter man kan prøve for å få fjerne misfargingen.


Dette er fordi de næringsstoffene som er inkludert i flekker. Når brune flekker er vanskeligere å fjerne. Også ved fluorose, som starter ut som hvite flekker, kan brune flekker senere oppstår.


Disse fungerer som et nytt ytre og fint skall og gir tannen et helt annerledes utseende. Når vi avdekker slike defekter i tennene , vil vi utrede hvorfor du har fått det problemet og diskutere den beste behandlingen sammen med deg. Vi bruker modeller til å vise deg hvordan tannen din kommer til å se ut etter at behandlingen er utført.


Brune tenner

Munnvann kan være årsaken til brune tenner. Tannlegeforeningen Carl Christian Blich sier til Dagens Næringslivs papirutgave at de stadig oftere ser misfargede tenner hos pasienter. Begynte som en prikk og har bare utviklet seg, nå er nedre del av tennene nede mot tannkjøttet helt brunt.


Pusser tennene hennes ganger daglig grundig, men det lar seg ikke fjerne, derimot kommer det bare. Jeg har bestemt meg for å slutte å snuse. Som en belønning for meg selv, har jeg bestemt meg for å bleke tennene mine når jeg har klart å slutte, da de er blitt brunflekkede etter lang tids snusbruk. Så mine spørsmål er: Kan jeg få hvite tenner igjen når tennene er flekkvis brune ? Hvilket blekemiddel ville dere brukt? Vi er alle født med ulik farge på tennene.


Brune tenner

Melketennene våre er hvitere enn de permanente tennene som kommer etterpå. Tannen får da gjerne en gulere farge og skiller seg tydelig fra de andre tennene. Dersom det har vært blødning inne i en tann , kan den bli grålig og betydelig mørkere enn nabotennene. Hvis emaljedannelsen forstyrres, vil den ellers gjennomskinnelige emaljen bli opak og tett med fargesjatteringer fra kritthvitt til gul og brunt. Ved hypomaturasjonstype ses tenner med hvite, gule eller brune flekker (opasiteter) eller kritthvit emalje.


Ved hypokalsifikasjonstype har emaljen normal tykkelse ved frembrud men den er alvorlig hypomineralisert, misfarges og tapes raskt. Tennene er sensible. Ditt søk på brune tenner ga virksomheter og du har nådd slutten av listen. MIn manns datter har brune tenner pga medisiner hun fikk når hun var liten.


Nå er nesten alle melketenne detti ut og det har kommet nye fine, hvite tenner heldigvis. Mi minste har en stygg tann , den har nesten alltid vært slik. Den ser helt grå ut, og ble slik etter ett fall fa hun var liten.


Har ei jente på litt over ett år som sliter med tannutbrudd i disse dager. Oppdaget nå at hun har fått brunt belegg på tennene som går bort når jeg tørker med en klut, men på tannkjøttet, særlig bak tennene , er som det er råttent liksom også har hun masse hvite blemmer på tungen. Tannskader hos barn Når barn slår tennene.


Barn kommer ofte til skade. Av og til går dette ut over tennene , og da dessverre ofte fortennene. Hvis en permanent tann er slått ut, skal den settes opp igjen etter at du har skylt den forsiktig. Det er ikke alltid du har mulighet til å pusse tennene etter du har spist eller drukket.


Skyll unna med vann, og puss gjerne tennene senere. Interessen for å endre tannfargen hos mennesker er gammel. Han kalte den brune fargen han ofte så på tennene til sine pasienter for Colorado Brown Stain. Amelogenesis imperfekta er en genetisk, arvelig tilstand.


Brune tenner

Og her er et tips som kan realisere det. Hvitere tenner er det mange som ønsker seg. Hvis man pusser tennene med bakepulver før man pusser dem vanlig skal man få hvitere tenner. Innsenderen sier at hun har prøvd dette selv.


Hun fikk det i råd fra sin bestemor som brukte det som tannbleking i sin ungdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg