tirsdag 12. mai 2015

Klumper i brystet amming

På fredag fikk vi endelig vår etterlengtede datter til verden (barn nr 2). Jeg sliter med klumper i brystet og det gjør så sykt vondt når jeg ammer eller noen så mye som streifer brystet eller brystvorten. Gjennom begge betennelse har jeg hatt noen klumper som er helt naturlig.


Nå gjenstår det kun en og den vil ikke helt forsvinne. Ved amming er brystet mer.

Kjenner man harde, kileformede klumper i brystet er noen av melkegangene blitt tilstoppet og. Undersøk brystet under amming for klumper og ømme partier. Avkjøl vannet etter koking så det ikke er for varmt.


Bløt brystet i det varme vannet, for eksempel i en bolle. Gjør dette før amming , minst ganger pr. Jeg fullammer med at jeg ammer, og pumper noen måltider pga såre brystvorter.


Tingen er at jeg i det ene brystet har fått en hard kul som er veldig øm, og uansett hvor mye mini ammer meg, eller jeg pumper får jeg ikke vekk denne.

Men for kvinner som ammer, er det viktig å huske at klumper i brystet ikke er alvorlige, og er ofte forårsaket av vanlige årsaker - ikke kreft! Når en kvinne ammer, kan klump i armhulen oppstå fordi brystvevet strekker seg så langt. Klumper som kommer og går, er ikke årsaker til noen bekymring på dette punktet i en kvinnes liv. Det kan også svi mellom amminger.


Du har ofte såre bryst , og kanskje rød eller litt flassende hud rundt brystknoppen. Det er som regel også vondt når barnet tar tak og begynner å die. Noen ganger kan barnet også vise ubehag i munnen ved at det vegrer seg for ammingen, eller stadig vrir hodet vekk fra brystet under amming.


Husk at ikke alle kuler er farlige. Ondartede svulster gir ofte andre hudforandringer ved brystet. Dette kan være søkk i huden på brystet , en brystvorte som trekker seg innover eller peker i en annen retning enn vanlig, appelsinhu eller endring i størrelse og form. Få personer kjenner kvinners angst for kuler i brystet bedre enn Terje Wollan spesialist innen brystdiagnostikk og ultralyd med privatpraksis i Oslo. Alle kvinner vil i løpet av livet kjenne mistenkelige kuler i brystet.


Når kvinner likevel oppfordres til å oppsøke lege når de oppdager nye kuler i brystet , er det fordi vi vet at brystkreft forekommer hyppig - særlig etter 50-årsalderen. Vi kjenner ikke alle årsakene til at det oppstår godartede kuler eller kreft i brystet. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft.

Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie. Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. Det er ikke hele tiden jeg klarer å kjenne dem, da det virker som de flytter litt på seg, men når jeg kjenner dem så er det på innsiden av venstre bryst. AnonymBruker skrev: Enten har de ikke reflektert nok over livet til å forstå hvor fullstendig ulogisk en nullhypotese er Lol. Du forstår at du får samme problem med gud som forklaring, hvem skapte gu eller er han også en nullhypotese.


Jeg og min snart nye samboer har nylig signert en kontrakt om en leilighet. Nå bare litt etter signering kom faktura fra utleier på mail. Fakturadato i dag, og betalingsfrist samme dag. For at jeg skulle kunne betale min del så må jeg låne av kredittkortet mitt. I sjeldne tilfeller kan kvinner finne sine bryster etter amming for å være mindre enn sine bryster pre-graviditet.


Bryst gjennomgå både kortsiktige og langsiktige endringer som følge av amming. Det er vanlig for nye mødre å ha sprukne brystvorter etter amming. Før amming brystet kan virke hoven og hard.


Det er ilende, brennende og stikkende smerter det er snakk om, og kun i høyre bryst. Skal forklare litt nærmere hvordan det utarter seg: Litt stikkende smerter når han legges til, så er det ingen smerter under mesteparten av måltidet. Noen uker senere oppdaget jeg en kul i det venstre brystet mitt. Jeg har til tider smerter i brystet under amming.


Nå begynner jeg å bli litt engstelig for at det kan være noe. Hun fortalte at hun hadde kjent en del klumper i begge brystene mens hun ammet men hadde tenkt at det sikkert var normalt. Helene hadde rett i at det er vanlig å ha enkelte ujevnheter og kuler - særlig i en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg