tirsdag 19. mai 2015

Bolleoppskrift uten melk

Tilberedning2grader ca. En god grunnoppskrift på en saftig søt gjærdeig som kan brukes til det meste. Lag gjerne sjokoladeboller, kringle, skoleboller eller prinsessekake.


Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler.


Ha i rosiner og trill runde boller. Hveteboller uten egg og melk. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak! Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften Lesernes beste.


I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok. Tilsett melk og elt deigen godt sammen. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.


Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Her får du en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Saftige glutenfrie boller uten melk , egg og sukker Skrevet av Kathrine den 28.


Boller har vært et stort savn i mange år, og jeg har forsøkt meg i det uendelige uten å finne noen som er gode både som nybakte og dagen derpå. Løs opp gjæren i denne blandingen. Ble til en gang jeg skulle bake boller og ikke hadde melk i hus. Tips: Har du brødmaskin, og den kan lage så stor deigmengde, får du det aller beste resultat ved å blande deigen i den. De går som varmt hvetebrød for å uttrykke det med en klisje.


Bolleoppskriftene er også blant de mest kommenterte oppskriftene, og omtrent uten unntak, kommer det gode og glade tilbakemeldinger fra bollebakere som gang på gang lykkes med det ene brettet etter det andre - med boller i ulike former og smaksvarianter. Oppskrift på boller uten egg og melk. Slik gjør du: Margarinen smeltes, ha i melken og varm dette fingervarmt.


Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Melk og smør er byttet ut med vann og rapsolje og dette uten at smaken eller saftigheten er borte. Vi har til og med litt havregryn i deigen, så de er grove. Ingen usunne fettsyrer, men heller mye av de sunne, deriblant omega-3. Dette gjelder alle våre boller.


Litt melk til pensling Bland det tørre. Ha melkeblandingen i bollen med melet. Elt deigen godt sammen. Heves til dobbel størrelse. Bak ut bollene og etterhev i minutter.


La blandinga bli lunka, ca grader før du visper inn. Smelt smør og tilsett melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg