tirsdag 26. mai 2015

Når høygravid

Jeg vil si at man er høygravid når man er i den siste måneden av svangerskapet. Leste også et sted at man er høygravid når det er dager igjen til termin. Du er i siste trimester nå , men et svangerskap er på uker, så jeg ville ikke kalt deg høygravid riktig ennå. Går jo også litt på hvor mye hvalross man føler seg kanskje.


Jeg er også høygravid , rart å si det egentlig - det har hele tiden virket så fjernt for når jeg hører om de høygravide så er det jo virkelig siste innspurt!

Noen ganger føler jeg meg veldig høygravid , andre ganger ikke i det hele tatt! Du vet du er høygravid når. Ofte når det er bilde av kjendiser med mage i aviser blir de kalt høygravide, også når de er f. Jeg forbinder høygravid med den aller siste tiden før fødsel, kanskje siste måneden, mens i disse avisene regnes man som høygravid bare man har fått litt mage.


Wohooo, da er jeg endelig høygravid ! Jaggu på tide, føles som om jeg har vært gravid i en evighet nå ! Om noen lurer så er man høygravid når det er dager igjen til termin, og selv om dager kanskje høres lite ut, er det ganske sykt at denne magen bare skal bli større og større og større!

Grunnen til at det heter høygravid er fordi det er perioden da livmoren og symfysemålet er på sitt høyeste, som da er satt ca dager før termin. Lungene fylles med luftrom og begynner å fungere. Jeg er nå per definisjon HØYGRAVID , og har kun dager igjen til termin. Fosteret griper om sine egne føtter.


Jeg trur faktisk vi begynner å bli ganske à jour på utstyr og klær til lillebror sin ankomst, og det er SÅ deilig. Når er man høygravid ? Jordmor har definert meg som høygravid en god stund før det var dager igjen. Og det er jo slett ikke sikkert du har så fryktelig behov for deres sympati – enten du er enig med dem eller ikke. Lurte på når man regnes som høygravid ? Og hvorfor er det slik at jeg i følge min side her nå er i uke 2 mens lege og jordmor mener jeg starter på uke på torsdag? Er veldi forvirret nå.


Prøvde å søke opp dette via søkemotoren på forumet, men den funker ikke, så da får jeg spørre. Enda verre er det kanskje når du sitter der og oppdager at dorullen er tom, for den brukte du opp for en time siden men gadd ikke å gå ned på det andre badet for å hente en ny. Sliter med at jeg tidvis blir ganske våt i baken, altså mellom rumpeballene, antakelig ved endetarmsåpningen, ofte like før jeg må på toalettet andre ganger uten at jeg må på toalettet.


Det er det jeg lurer på. Vi lever jo med ganske tydelige årstider her i landet, så det varierer sikkert NÅR vi gravide synes det er best å være høygravid.

Jeg har vært høygravid på sommeren, våren, høsten og vinteren. Og jeg kan iallefall si at for meg er det minst behagelig midt på vinteren. Hvilken uke (fullgått) regnes man som høygravid ? Spør jordmor om fruktbarhet, graviditet, svangerskapsoppfølging, fødsel, barsel og amming. Fikk en gratulasjon av Ina med at jeg er høygravid i dag. I dag har jeg gått til det skrittet og bedt legen om innsovningstabletter.


Har ni dager igjen til termin. Har sovet utrolig dårlig i mange uker, men siste uken kun ca tre timer hver natt. I natt sovnet jeg i sekstiden på morgenen.


Føler meg utrolig sliten og trøtt, er så redd for å ikke ha n. Man blir jo tryggere når man har gjort noe før. Boligjakten har sesongpremiere på TVonsdag klokken 21.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg