onsdag 6. mai 2015

Gravid første kontroll

På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).


Første kontroll handler om levevaner, forberedelser til svangerskap, fødsel, amming og livet som foreldre. Hensikten er å identifisere dine behov og hva som er viktig for deg.

Det er mye som skal sjekkes på den første kontrollen, og det å kartlegge tidligere sykdomshistorie er viktig. Gravid , kan de ta fra meg foreldreretten fordi jeg er for mye på kontroll ? Blødning etter første samleie - har hormonspiral, kan jeg være gravid ? Glemte en p-pille første uka. Kan jeg være gravid ? Jeg er gravid , regner jeg termin fra første blødingsdagen eller når den kom for andre g. Ved senere graviditeter går man 8-ganger til kontroll dersom alt er normalt.


De første ukene er det vanlig å gå til svangerskapskontroll én gang i måneden.

Deretter en gang hver 14. Fra uke går den gravide til kontroll én gang i uken frem til fødselen. Hun har ul-apparat på kontoret, så jeg håper virkelig at hun vil bruke det på meg slik at jeg kan få se hjerteslag! Da jeg var gravid sist bestilte jeg TUL i uke privat, og det var beroligende å se at det var liv. Sånn generelt virker det som de helst vil at man skal komme til første kontroll i uke 8-(det varierer litt).


Testen(e) som du sikkert har tatt er like gode som de testene de evt. Det er ikke vanlig å sjekke om man er gravid ved å ta blodprøve. Det er både praktisk og hyggelig om begge foreldrene kommer sammen.


I alle fall innen 8-10. Oslo jordmor- og kvinnesenter, Annelie Skare. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Tommelfingerregler for gravide for første gang: Hold deg i form og spis sunt, da dette kan gi et lettere svangerskap og fødsel. Drikk mye vann, og få i deg de riktige næringsstoffene. Følg timeplan for gravide , når det gjelder kontroll og andre viktige sjekk hos legen.

Meld deg også på svangerskapskurs. Om ingenting annet har gjort denne graviditeten ekte, er definitivt første samtale med jordmor en skikkelig markering av nettopp det. Mor bør testes enten med én gang hun finner ut at hun er gravid , eller ved første kontroll rundt uke 12. Hvis hun er RhD-negativ (Rhesus-negativ) får hun tettere oppfølging særlig mot slutten av svangerskapet, og under fødselen.


Hun og barnet bør også få oppfølging etter fødselen. Jeg skal ha første kontroll hos legen nå på onsdag som kommer. Hvordan skal legen undersøke meg? Blir vel en GU, men hvordan kan legen vite om babyen er frisk?


Hva slags GU blir det? Skal legen bare ”titte opp” eller skal han måle livmor og alt det der? Har hørt fra venner at. Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. Hvis du er gravid , har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor.


Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg