tirsdag 19. mai 2015

Mollusker hos voksne

Mollusker kan også finnes hos voksne. Smitte skjer ved hud-til-hud kontakt. Utslettet likner på vorter og kommer av et virus som heter poxvirus.


Antallet mollusker ved smitte varierer: man kan få alt fra en mollusk til veldig mange. Den er spesielt utbredt hos barn og immunsupprimerte pasienter. Det er et helseproblem observert hovedsakelig hos barn, men kan påvirke voksne også.


Voksne er spesielt rammet av MCV- som primært overføres seksuelt. Hos voksne kan mollusker overføres seksuelt. Barn med mollusker kan gå i barnehage eller skole. Infeksjon med mollusker er vanligst blant barn og seksuelt aktive voksne.


Mollusker hos voksne

Det er en overhyppighet av mollusker hos de med lavt immunforsvar, ofte forårsaket av medikamenter eller HIV. Hos barn med mange mollusker , og barn hvor det oppstår kompliserende infeksjon på grunn av kløen i huden, kan det være grunn til å behandle. Det samme gjelder voksne med mollusker ved kjønnsdelene, hvor man ofte vil velge å behandle, så ytterligere spredning av infeksjonen unngås. Det er ofte ikke nødvendig å behandle mollusker siden de ikke er skadelige og forsvinner av seg selv.


Vandvorter kan også findes hos voksne og sidder da typisk på kønsdelene og smitter ved seksuel kontakt. Hvorfor får man vandvorter? Barn og voksne med redusert immunforsvar vil ofte får mer utbredde forandringer og en. Forekomst av mollusker er høyere hos dem som driver med. Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år.


Tilstanden finnes særlig hos barn, og forandringen sitter typisk på overkroppen og armenes innside. Barn får ofte mollusker på armer og ben, overkroppen, ansiktet og bøyesiden av ledd. Antall mollusker kan variere fra noen veldig få spredt rundt på kroppen, til over hundre stykker hos de med svekket immunforsvar. I Tyskland får av alle barn mellom – år diagnosen mollusker hvert år, i England og i Sverige er det ca. Fargen kan vre fra blekr hudfarget til grhvit eller.


De fleste hudlegene ber foreldrene komme med. Jeg har mollusker , dvs små røde, kviseliknende nupper på hele rumpa. Nå har jeg observert det andre steder på kroppen og, bl. Min kjæreste har blitt smitte av meg og har fått flere på penisen.


Vanligvis forekommer dette hos barn. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. En mollusk ses som en hudfarget kuppelformet liten kul, som ofte har en liten nedsenkning i midten.


Antall varierer stort fra noen få til flere hundre. Føflekker kan spå framtida di. Slik blir du smittet. Blemmene er runde med diameter 1–mm og går ned i et lite søkk på toppen. Dersom en blemme utsettes for trykk, kan det komme ut en osteaktig substans.


Mollusker hos voksne

Et karakteristisk trekk er utseendet på huden av tette knuter av liten størrelse, sentrum av der det er en depresjon. Det er en tilstan der oftest ses hos børn, men som også kan ramme voksne. Voksne bliver især ramt af MCV- som primært overføres ved seksuel kontakt. Hvordan blir man smittet av mollusker ? Hvis man først har fått mollusker kan disse spre seg fra en del av kroppen til et annet ved hudkontakt.


Viruset smitter ved direkte eller indirekte kontakt. Den kan oppleves i alle aldre, men det er hyppigst hos barn. Dette er en godartet lidelse. På ljus hud har de oftast samma färg som huden eller är lite rosa.


På mörk hud är de ofta ljusare än den egna huden. Hos barn finns de ofta på magen, armarna, i ansiktet eller nacken. Hun må planlegge og gjøre alt for at familien skal fungere.


Noen samlivsproblemer har en diagnose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg