mandag 18. mai 2015

Hvite blemmer på tungen

Har fått små hvite (ca mm) blemmer på tungespissen. Når blemmen forsvinner blir det ikke noe sår. Det gjør heller ikke vondt etter at blemmene forsvinner.


Hvite blemmer på tungen

Er ellers fin i munnhulen og på leppene. Hadde feber ca døgn ved utbruddet for dagersiden. SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1. Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle. Jeg har blemmer på tunga som er hvite.


Det som hjelper er salt, vademecum og så kan du prøve med en brunostbit der prikken er. Hva skal jeg gjøre? Vademecum gjør at det blir bedøv og hvis du tar på Vademecum hele tiden, så blir blemma borte til slutt. Husk også å bytte tannkrem til. Her er listen over forandringer på tungen og hva de kan være tegn på.


For to uker siden fikk jeg et sår på tunga. Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen , kinn vegger, taket av munnen eller i halsen.


Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring. Størrelsen varierer også. Kartformede røde områder med hvite demarkasjonslinjer. Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon.


Hvite blemmer på tungen

Ved geografisk tunge. Rødme marginalt på tungen. After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen.


Hvit tunge kan være et tegn på at man har en soppinfeksjoner som viser seg på tungen , melder Lommelegen. Væskefylte blemmer som brister og blir til sår, samt rød eller hvit tunge , kan også være tegn på at personen har en virusinfeksjon. Glatt tunge med rødlig overflate - kan være tegn på vitaminmangel som for eksempel B-vitamin eller mangel på jern. Hvite eller røde flekker - dersom flekkene ikke kan skrapes av, kan dette.


Er blitt drittlei av blemmer på tungen. Slike små hvite som man så vidt ser men som er utrolig plagsomme. Noen som vet hva man skal bruke mot det.


Jeg får det som regel når jeg slurver med tannpussen, så det er jo ganske opplagt at å pusse tennene er en god ide, men fins det noe som gjør at jeg kan tåle to dager uten tannpuss uten å få blemmer på tungen ? Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Tungen er ofte svært øm og sår, sier Barkvoll. Det er heller ikke uvanlig at munnvikene er såre og skjøre (angulær cheilitt). Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt belegg. De har mange navn, de små, hvite sårene enkelte av oss får i munnen fra tid til annen.


Munnskold og after er kanskje de to vanligste navnene, men noen kaller dem også for sladrekviser eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg