mandag 11. mai 2015

Cape til bunad

Cape til bunad

Personlig service, gode priser og kort leveringstid. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Sort cape til festdrakt eller bunad. Cape lukkes i hals med hekte.


Cape til bunad

Om en ønsker kan en sy på en sølvspenne. Selv om vi lager mest bunader fra Vestlandet (Sunnmøre, Romsdal, Nordmøre, Nordfjor Sunnfjord og Sogn), så leverer vi bunader fra hele landet! Både til barn, dame og herre fra de fleste distrikt i Norge. Sognebunden slik vi kjenner den i dag, bygger mest på draktmateriale fra indre strøk, til tross for at draktskikken har vært forskjellig i indre og ytre strøk.


Til bunaden lages det to forskjellige lengder på capene samme stoff som stakken og skal være lik farge med unntak av rø da brukes svart stoff. Capen lukkes med sølvehekte i halsen. Den halvlange capen skal være på høyde med knokene når man holder armene ned langs siden. Alle våre 1bunader er tilgjengelig for bestilling, prøving og henting i alle våre butikker.


Du bestiller, tar mål til - og henter din bunaden i den butikken som passer deg best. Produksjonen av hver enkelt bunad gjøres i den lokale systua som er spesialist på den bunaden du velger. Lengden skal være ca. Ytterplagget til Trønderbunaden er basert på fem gamle caper som ble funnet på Trøndelag Folkemuseum og i Trøndelags tekstilsamlinger. Norges største presentasjon av bunader.


Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk tilknytning til. Sognebunaden, går også under navnet Kvinnebunad fra indre Sogn, fordi den bygger for det meste fra materiale funnet fra indre strøk. Selger sort, pent brukt cape til bunad.


Cape til bunad

Merke Små-troll , str. Kan hentes i Sædalen - Bergen. I denne butikken kan du velge å se priser inkl. Vi har et stort utvalg av materialpakker til Nordlandsbunad!


Vi tilbyr rask levering i hele Norge. Da draktene kan ha noe overskuddsfarge bør de vaskes før bruk Beltene må ikke vaskes sammen med drakt da de har borrelås. Denne kvinnebunaden kalles også den gamle, broderte Vestfold- bunaden og består av liv, stakk, skjorte og veske, eventuelt med cape , sjal, lue og understakk.


Modellen foreligger i tre fargevarianter: blå, svart og offwhite. Mønsteret til vestfoldrosa på veska er funnet på gamle tekstiler i fylket. Hardangerbunad er kanskje den mest kjende bunaden vi har i landet. Bunaden er framleis populær og gir stor fridom i val av tilbehør som kjem i mange variantar. De var opptatt av at bunaden skulle lages av lokalproduserte materialer, og at den skulle ha lokal forankring.


Eventyrlige cape som kan brukes til alle typer festdrakter. En cape luner godt på kjølige dager, og kan være godt å ha i bakhånd. Det brukes cape med ståkrage sydd i samme stoff som bunaden , i tillegg til sort cape som anbefales å bruke til rød bunad , men som også kan benyttes til de andre bunadsfargene. Den er fóret, har broderi på ryggstykket og kinakrage. Motivet på broderiet er inspirert av Oslomarkas sommerblomster.


Embla bunader leverer de vakreste damebunadene i Norge, fra Beltestakk på Østlandet til Rogalandsbunad på Vestlandet og Nordlandsbunad i Nord-Norge. Vi benytter kun ullstoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik i våre bunader. Herrefosser i Rakkestad som var i rødt mønstervevd stoff med applikasjoner og benhvitt silkebroderi langs nedkanten som de hadde sett på tekstilutstillingen. Stakken er av høy kvalitet 1 merino ull og sydd fast til livet. Skjorten er 1bomull med stående krage pyntet med hvite bånd.


Livet er pyntet med bånd. På folkemunne ble den gjerne kalt Nasjonalen. Bunader til alle aldre Vi elsker å kle den lille og det er jo ekstra koselig å kunne tre på en bunad eller en festdrakt når nasjonaldagen eller andre festligheter er rundt hjørnet.


I vår nettbutikk vil du finne festdrakter og bunader fra Pascal , Name It og Salto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg