fredag 8. mai 2015

Apocillin bivirkninger

Bivirkninger ved bruk av penicilliner er vanligvis ufarlige. Mest vanlig er mage-tarmbesvær i form av kvalme og diaré. Indikasjoner:Infeksjoner forårsaket av penicillinfølsomme bakterier f. Antibiotika er generelt sett trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert. Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Hva gjør antibiotika?


Når det oppstår infeksjonssykdom kan den ha ulike årsaker. Kan gi noen bivirkninger. Som med de fleste medisiner kan man også med antibiotika oppleve noen bivirkninger. En av de vanligste bivirkningene er for eksempel at man får løsere mage. Amoxicillin Mylan kan ha bivirkninger (som allergiske reaksjoner, svimmelhet og kramper (anfall) og disse kan gjøre deg uegnet til å kjøre.


Unngå å kjøre eller bruke maskiner med mindre du føler deg i form til det. Vanlige bivirkninger ved antibiotikabruk. Antibiotika påvirker også bakterier som ikke forårsaker sykdom, men som finnes normalt i kroppen vår. Dette kan føre til bivirkninger.


Husk at du mister mye væske ved diaré – sørg for å få i deg tilstrekkelig væske. Når man tar antibiotika er det ikke uvanlig at man får løs mage som bivirkning. I de fleste tilfeller er mageproblemene kortvarige, men i enkelte tilfeller utløses en alvorlig og langvarig diaré (pseudomembranøs kolitt) under kuren eller opptil måneder etter avsluttet kur.


Jeg er svært tvilende til at det du beskriver, er bivirkninger av antibiotika i det hele tatt. Det er flere grunner til at jeg tenker slik: 1) Du sier at symptomene vedvarer i en mnd etter at du har brukt medisinene. Det taler særdeles sterkt imot at det kan være bivirkninger.


Jeg lurer på om det er vanlig å bli sykt trøtt av apocillin ? Jeg har nå vært hjemme noen dager. Jeg er trøtt HELE tiden og jeg får ikke med meg no. Legemidlet griper inn i bakterienes oppbygging av nytt celleveggmateriale, slik at bakteriene sprenges og dør i løpet av noen delinger. Ibux kan virke på magen, slik at du kan få sure oppstøt ja.


Løs mage eller diaré er en vanlig bivirkning ved antibiotikabruk. Prøv å ta den med litt mat, det kan døyve plagene. Sjeldne, men farlige bivirkninger som bør rapporteres til lege umiddelbart inkluderer kortpustethet eller astma, blodig diaré, kraftige magesmerter, uregelmessig puls eller tåkesyn. Apocillin skal du helst ta utenom måltidene.


Det er en rekke antibiotika som ikke bør kombineres med alkohol. De viktigste er cefalosporiner (for eksempel Keflex), ketakonzoler (for eksempel Fungoral) og metronidazol (for eksempel Flagyl). Disse midlene kan gi ubehagelige bivirkninger som kvalme, hodepine og varmefølelse, hvis de blir tatt sammen med alkohol. Diaré forårsaket av antibiotika. Kraftig diarésykdom som følge av antibiotikabehandling forekommer nesten bare i sykehus.


Hudreaksjoner utgjør prosent av disse bivirkningene. Penicillin er den vanligste årsaken til utslett som reaksjon på medikamentbruk. Negative effekter ( bivirkninger ), interaksjoner (innvirkning på annen medisin som brukes samtidig) etc er derimot lite undersøkt. Det betyr ikke at man kan utelukke eventuelle bivirkninger , men ettersom det ikke er gjort noen systematiske undersøkelser kan jeg ikke komme med noen konklusjon angående bivirkninger her.


Apocillin bivirkninger

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Spesielle forhold kan være knyttet til bruk av legemiddel hos barn, eldre, gravide, ammende og de med visse sykdommer. For opplysninger om bivirkninger , forsiktighetsregler, samtidig bruk av andre legemidler og andre spesielle forhol les pakningsvedlegget i Felleskatalogens pasientutgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg