tirsdag 26. mai 2015

Pangasius fisk

Haimallen drettes opp i Vietnam, Kina, Japan og USA, hvor de fôres opp med blant annet rismel og bananer. Dokumentarfilmen at fisk fôres med avføring og død fisk , skriver B. Dessuten skal pangasius -hunnene bli sprøytet med et veksthormon som skilles ut av urin fra gravide kvinner for å få. Den billige vietnamesiske fisken har erobret store deler av verden.


Men ikke all pangasius er behandlet korrekt, og mange forsendelser med helsefarlig fisk har blitt stoppet.

Fisken, der er opdrættet i Vietnam, er billig og sælges i landets supermarkeder og hos fiskehandlere som en sund spise. Av miljöskäl bör man därför välja odlad fisk som är ASC-märkt, som innebär att fiskodlingarna uppfyller vissa krav för miljömärkning. Derfor tenker jeg at kanskje eller mer er sant. Jeg ønsker ikke å spise fisk fra et fiskeoppdrett i Mekong elven.


Det holder for meg. Jobber med å avlive myter. Hun jobber for kommunikasjonsbyrået Globally Cool for å hjelpe vietnameserne med å gjenerobre både marked og rykte.

För deras användning som matfisk, se hajmal. Pangafisk er en hvit fisk fra flyndrefamilien. Fisken får du kjøpt i frysedisken i utvalgte butikker og fås i pakker med 5-store fileeter.


The term pangasius is sometimes used to specifically refer to the commercially important basa fish, P. Pisk et egg i en bolle, og ha mandelmel, salt og pepper i en annen. Pangasius är ett släkte inom familjen hajmalar. Dypp fiskefiletene i eggeblandingen først, deretter i mandelmelet.


Stek i en panne med litt smør, middels varme til gjennomstekt, strø over sesamfrø mot slutten. Foretar årlige vandringer i de store elvene. Meget viktig matfisk, og har også blitt en viktig oppdrettsart i Asia. Frosne fileter kan finnes i mange norske fiskedisker. Ifølge WWF sin sjømatguide er pengasius gul fisk.


Vær derfor varsom med pangasius , sjekk om fisken er miljømerket, og evtentuelt hvilket oppdrettsanlegg fisken kommer fra. Fisken som blir importert til Europa blir undersøkt visuelt for parasitter, men kinesisk leverikte er umulig å se med det blotte øyet, sier Levsen. De største arter i slægten, P. IUCN), er blandt de største ferskvandfisk i verden med en længde på op til meter.

Fiske er for mange ensbetydende med vårens frembrudd. Isen forsvinner fra vannet, og snøen smelter fra holmer, strender og skjær. For deg som elsker å bruke våren og sommeren til å høste fra sjøens overskud har Europris et variert utvalg av fiskeutstyr til hyggelige priser. Bacon og hvit fisk pleier ofte å passe godt sammen, ihvertfall når jeg lager det;) Og fløtesaus og pasta. En man i Lund har skrivit till miljökontoret och berättat att han blivit rejält magsjuk fyra gånger – alla gångerna efter att ha ätit pangasius.


Did you know that pangasius filet is one of the most popular seafood products worldwide? It is sold in more than 1countries and it is considered a fish that is easy to combine in any cuisine. You can have it on your menu everyday without getting bored.


Now that is why we call it: Your Everyday Fish.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg