torsdag 21. mai 2015

Gravid uke 26 vektøkning

I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. Vektøkning i svangerskapet påvirket i seg selv risikoen for overvekt hos barnet – uansett mors vekt før hun ble gravid.


Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd. Det må gjøres etter uke 26. UKENS PAPPATIPS: Ikke bli fornærmet om din kjære ikke har lyst til å dra på slektstreff med hele familien din, eller holde ut til langt etter midnatt på fest med vennegjengen.

Ha respekt for at hun er sliten og trenger ro. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Gikk opp totalt 12kg akkurat, hadde ikke hatt noe vondt av å gå opp mer. Fikk tilbake vekten min gjennom de første ammemånedene, mistet 8kg den første uken etter fødsel. Da er det ikke lenger prematurt.


Det kan forekomme at barn som er født rett etter uke kan slite litt ekstra med luftveiene, at de trenger litt ekstra, men i utgangspunktet er det ikke noe vi stopper eller gjør noe med etter uke 34. Fra hode til hel er barnet nå hele 3cm. GRAVID UKE : Måling av livmor gjøres på kontroll for å se at fosteret vokser normalt.

Melkekjertlene begynner å aktiviseres allerede tidlig i svangerskapet, og det startes produksjon av råmelk (colostrum). Fikk du påvist forliggende morkake i uke 1 er vanlig med en sjekk ved ultralyd nå for å se om den fortsatt er forliggende eller om den har trukket seg opp siden livmoren vokser hele tiden. Her kan du lese mer om morkaken.


Videoen nederst gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 26. Bedre sent enn aldri! På torsdag var jeg fullgåtte uker og på fredag gikk jeg inn i uke ! Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fosteret er nå uker gammelt. Det er cirka centimeter langt og veier rundt 9gram.


I uke er fosterets utseende omtrent slik som det vil være ved fødselen, bortsett fra at den lille naturligvis er både mindre og tynnere. Når du er gravid i uke er barnets like stort som en grapefrukt. Barnet veier rundt en halv kilo och begynner snart å legge på seg fett.


Vanlige symptomer når du er gravid i uke er hovne led dårligt minne og ryggsmerter. Første trimester går fra 1. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet.

Har et spørsmal ang vekt og graviditet. Den første trimester var jeg plaget med mye kvalme og oppkast og dermed gikk ned kg. Rundt uke var jeg tilbake til det jeg var før jeg ble gravid.


Det gjør vondt i hjertet mitt å si det, men jeg veier nå faktisk hele kilo. Fra kilo i uke til hele kilo i uke 27… det er en vektøkning på kilo det ! Aldri veid så mye i hele mitt liv før, veide kilo som høygravid med Nathaniel og nå er jeg ikke offisielt høygravid en gang. Er også i uke og var hos legen forrige uke. Jeg sa jeg syntes det var mye men det syntes ikke legen min.


Veier kg mer enn jeg burde men skal allikevel gå opp - kg i svangerskapet iflg. Dette kan du forvente Barnet i 26. Pustetrening Denne uken åpnes barnets nesebor slik at det kan begynne å øve seg på å puste med musklene og lungene. I følge appen min er jeg nå i sjette kalendermåne og graviditetsmåned!


I uke tok jeg en blodprøve hos legen, for å få svar på hvilken blodtype babyen har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg