mandag 18. mai 2015

Utslett på albuen

Du kan finne ut om årsaken til utbruddet av en allergi eller klær bør lett. Men hvis du har utslett på albuene på grunn av en bestemt tilstan er hudlege fysisk undersøkelse er nødvendig. Her er en liste over årsaker til utbruddet av albuen. Utslett kan også være begrenset til noen områder på kroppen.


Ved en del hudsykdommer har utslettet en karakteristisk lokalisasjon. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder : Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Utslettet sprer seg til ansiktet, halsen, overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Hvis så behandles dette med allergitabletter. Slikt utslett flytter seg ofte fra plass til plass. Andre mulige årsaker inkluderer eksem type reaksjoner i huden eller hvis du tar medikamenter som kan utløse kløe.


Ulike typer Hudlege Nils-Jørgen Mørk sier det vanligste er å ha utslett på albuer , hodebunn og knær. Noen har mer utslett , og over hele kroppen, forteller Mørk. Symptomer på helvetesild består av utslett , kløe, svie, prikking og brennende smerter på et hudområde. De første symptomene består av prikking, kløe og svie som deretter utvikler seg til utslett med blemmer på dette området. Det kan forekomme betennelse i disse blemmene, og de sprekker gjerne før de tørker ut.


Ved slik betennelse i albuen oppstår det i løpet av kort tid en hevelse i området som gir trykk og sprengfølelse. Plagene forverres når du bøyer albuen. Noen ganger kompliseres betennelsen med bakterieinfeksjon. Dette kan føre til forsinket diagnostikk og behandling. Som ved cøliaki finnes det eksempler på at pasienter med dermatitis herpetiformis er blitt gående svært lenge uten at tilstanden erkjennes, selv etter mange legebesøk.


Leger må derfor ha sykdommen i tankene ved uklare utslett , særlig ved ledsagende svie og kløe. I denne artikkelen vil jeg nevne de fleste, og alle nokså vanlige, hudproblemer hos hund i Norge. Selv babyer og nyfødte lider tidvis av utslett på albuen. I motsetning til eldre barn, forekommer det typiske røde, kløende hudutslettet ikke på flekken på albuen , men på utsiden av.


Huden på albuene blir kontinuerlig utsatt for tilstrekkelig sterk belastning og friksjon. I tillegg er huden alltid noe tørrere enn på de fleste andre deler av kroppen. Et utslett på albuene i et barn er et symptom som kan indikere et stort antall sykdommer. Lejonens andel av allergiske reaksjoner som oppstår i barndommen er fortsatt ganske ofte, fordi babyens hud er tynn og delikat, og er lett irritert av eksterne og interne faktorer. Snart er det tid for å innvie sommergarderoben.


Og når t-skjorten går på kommer også armene fram. Da er det som regel uønskelig å ha skrukkete, tørre albuer. Heldigvis finnes det råd.


Hudpleier og makeupartist Irene Midttveit, forteller til Kvinneguiden at tørr hud på albuene er noe du. Småbarn har ofte utslett på innsiden av led spesielt i knehasene, i bøyefuren ved albuen , rundt håndledd og ankler, på halsen og på hodet. Håndeksem er også vanlig. Huden blir tørr, fortykket og med kloremerker. Mange barn blir kvitt eksemet i 6-årsalderen.


Ungdom og voksne får ofte utslett i ansiktet, på halsen og på hendene. Røde prikker, en brennende følelse, kombinert med en trang til å klø. Da jeg klødde sve det.


Kunne se tedenser til utslett på den andre armen også, men ikke så fremtreden. Derfor oppstår tørr hud på albuene. Sunil Chopra er medisinsk sjef ved London Dermatology Centre. Han forklarer til Kvinneguiden at huden på albuene er nesten i konstant bevegelse, da den hele tiden blir strukket frem og tilbake. Sykdommen gir sterkt kløende, nesten brennende utslett.


Utslettene er gjerne gruppert og befinner seg særlig på strekkesidene av armene og bena, i hodebunnen, på kroppen mer på ryggen enn magen og brystet. Behandlingen er glutenfri diett. Dietten må være meget konsekvent for at utslettet skal forsvinne.


Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg