torsdag 21. juli 2016

Stripe håret hjemme

Når du har tatt valget og er klar for å stripe håret hjemme er det viktig å følge ekspertens veiledning for et vellykket resulatat. Her er Lise sine råd for å få nye lekre striper. Les også: FÅ BUKT MED FETT HÅR. Hvor ofte bør man stripe håret ? Her er det snakk om smak og behag, men det vanligste er å stripe håret - og da hovedsakelig ettervekst - med 2-måneders mellomrom. Stripe hos frisør eller gjøre det selv hjemme ? Som frisør har jeg brukt mange timer på å rette opp grusomme hjemmeulykker.


Sist jeg stripet håret gjorde jeg det hos frisør. Jeg har lysebrunt, tynt, fint hår. Hvis man skal stripe håret hjemme , så gå ut å kjøp en liten fargepensel og en skål.


Pensle forsiktig rett på håret i tynne striper og med lite bleking på penselen. Dette kalles å skimre. Det gjøres lettest hjemme om man ikke tar hele håret , men skimrer litt i overhåret.


Finn laveste nettpris her. Jeg blir spurt veldig ofte på bloggen hvilken hårfarge jeg har i mitt hår og da ser dere hvilken farge jeg bruker, men jeg har i tillegg en god del “underfarger” slik at stripene mine er i mange forskjellige nyanser som gir mye liv til håret. Husk at dersom du striper eller bleker håret hjemme risikerer du å få et flekkete resultat som er gulere enn du ønsker, da det kreves god teknikk for fine og jevne striper. Fant denne hårfargen hjemme og lurte på om det kunne vært en ide og stripe håret hjemme istedenfor? Har aldri prøvd denne før så om noen av dere har gjort det setter jeg veldig pris på erfaringer om hvordan det gikk, eventuelt om dere vet noen andre bra jeg kan gjøre hjemme ? Det gjør at håret blir helt mettet av fargepigmenter og det blir nærmere svart.


Men det verste jeg har sett er personer som har prøvd å lysne, bleke eller avfarge håret hjemme. Som resultat får de gjerne rosa, oransje eller generelt misfarget hår. Ja nå begynner håret virkelig å bli lysere dere! På disse bildene har jeg stripet en gang hos frisør og to ganger hjemme. Kanskje litt :p jeg vet jo at det skader håret , men jeg syns ikke det er så nøye, jeg får heller klippe meg massivt når jeg er fornøyd med fargen.


Drømmen er jo å bli helt blond før jul, altså skikkelig platina, men spørsmålet er om håret vil tåle det. I dag skal jeg vise fremgangsmåte på hvordan du kan stripe håret ditt hjemme. Blondiner har også en tendens til å ha et skjørere hår , og kan derfor få et veldig slitt hår om det blekes. Hvordan kan man få ombré- effekten hjemme ? Hjemme kan man bruke balliage-metoden, som vil si å gre fargen ut i håret.


Striper dere håret selv hjemme nå når dere er gravide? Og gjør dere det flere ganger i løpet av svangerskapet. Er i tvil pga den sterke lukta. Men er vel ikke så mye bedre å drive å male , det kan man jo, hvis man lufter godt. Står inne på velværesidene at farging og permanent er helt gre.


Jeg ser i bruksanvisningen at man kan la være å bruke den derre hetta! Har kjøpt sånn stripe -selv-pakke og tenkte jeg skulle sette igang nå! Det følger med en sånn applikerings børste, men vil ikke den guffen da klines ut over hele håret ? Det skal jo bli striper, ikke helblekes? Synes det er kjempedumt at du reklamerer for hjemme -hårbleking, ettersom det sikkert er mange unge jenter som nå tenker at dette er en god idé, og derfor går hen og ødelegger håret sitt. Blonde fra Schwarzkopf tilbyr striper, blondering og blondspray som gjør at du enkelt kan lysne, stripe , bleke og behandle håret hjemme.


Striper og blondering fra Blonde er perfekt for å lysne håret , både dersom du ønsker å gi håret en lysere nyanse, eller om du ønsker å bli platinablond. Etterbehandlingen fra Blonde pleier og styrker håret , og etterlater håret mykt, sunt og. Håret vil se mye mørkere ut under fargingen enn den egentlig er. Ikke skyll ut før virketiden er over.


Etterveksten må farges hver sjette uke. Ikke farg hele håret hver gang, farg heller selve etterveksten, og fordel fargen i resten av håret i de siste ti minuttene. På denne måten blir håret jevnt og fint, uten at det blir for tørt. Hun påpeker at bleking av hår er en avansert kjemisk behandling som er det sterkeste man kan utsette både hår og hodebunn for.


Bleker du håret hjemme har du ikke kontroll over hvilken bleking du bruker i forhold til ditt eget hår , og et utrent øye har vanskelig for å vite om håret og hodebunnen faktisk tåler en bleking. Nyttige tips: punkter du bør lese over før du farger håret på egenhånd. Vi har snakket med hårekspert Siri Myhre som eier Kutt frisørsalg på Grünerløkka om de verste tilfellene, og hva som er viktig å huske på om man ønsker å gå frem på egenhånd. Hva er én typisk feil å begå når man farger håret hjemme ? Mitt navn er Bente Hafslund jeg er frisør og Colorist med over år i frisørbransjen.


Håret ditt vil fremdeles solblekes, men vil unngå den tørre og slitte effekten solen gir. Vi i Nikita tilpasser alltid blekningen så det er mest mulig skånsomt for ditt hår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg