onsdag 6. juli 2016

Bløtkake med sjokolade

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet.


Når du fyller en bløtkake , er det lurt å legge fyllet fra midten og utover slik at det blir mindre fyll mot kanten.

Når du legger på neste lag kan du presse lett ned i midten slik at fyllet presses ut og jevner seg ut uten å renne over kanten. Festkaken over alle festkaker! Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem, toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den. Husk at du skal ha igjen krem til å stryke utenpå kaken.


Gjenta prosessen med neste kakebunn. Legg på toppen til slutt. Dynk sukkerbrødet med melk.

Topp med sukkerbrød. En slik kake ser ikke bare fin ut, men smaker også herlig. Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før.


Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før. Sukkerbrød kan med hell fryses. Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien. Ingen over, ingen ved siden. Start dagen i forveien med å lage sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en liten kjele.


Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har løst seg opp. Avkjøl i kjøleskapet over natten. Til kaken piskes egg og sukker til tykk eggedosis.


Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend inn i eggedosisen. Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.


Nøttebunnen kan toppes med andre deilige saker som for eksempel vaniljekrem og friske bær.

En bløtkake smaker like godt til 17. Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. Her er vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem, toppet med sjokolade og friske bær. Bløtkaken er festkaken over alle festkaker! Perfekt til morsdag!


Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken ! Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv. Smelt sjokolade i vannbad sammen med delfiafettet. Ha den smeltede sjokoladen rundt kanten på toppen og la den renne langs sidene. Sett kaken kaldt til sjokoladen stivner.


Oppbevar kaken kjølig til den skal spises. Julepyntet bløtkake med sjokolade. Denne varianten med sjokolade er fyldig og god på smak og kjempe enkel å lage.


Dra overheadarkene rett opp, slik at kremen blir strøket med oppover. Bruk en palett og finjuster kantene med pisket krem. På toppen, bruk sjokolade ganche til slutt.


Hell den over en bolle med sjokolade. Ha på resten av sjokolade ganchen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket. Pisk fløten med vaniljesukker etter smak.


Bland halvparten av kremen med syltetøy. Dekk hele kaken med krem og pynt med tyttebær, sjokolade og krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg