torsdag 7. juli 2016

Fly og graviditet

Fly og graviditet

Fly billig overalt og spar penger på flyreiser. Finn den beste løsningen! Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Søk og bestill din reise nå!


Fly og graviditet

Flyturen må ikke ta mer enn timer, og du må forevise legeerklæring som viser at du trygt kan ta fly. Pass på at du alltid har legeerklæringen i håndbagasjen når du er ute og flyr. Dersom man skal fly i graviditet , og særlig etter 20. Man bør drikke ekstra med vann og unngå kaffe og selvsagt alkohol.


Luften i kabinen er tørr og man trenger derfor ekstra væskeinntak. Lengre flyreiser kan være forbundet med økt risiko for blodpropp-sykdom i leggene. Diskuter dette med legen din før du reiser. Hvert forsikringsselskap har sine egne regler, sjekk hva som gjelder for din reiseforsikring.


Fly og graviditet

Europeiske reiseforsikring vil f. Drikk vann når du flyr. De fleste flyselskaper godtar at du flyr uten legeerklæring frem til fire uker før termin, deretter med legeerklæring fra to til fire uker før termin. Derfor bør du være forsiktig med å fly når du er gravid. Slik er reglene hos SAS og Norwegian. Både SAS og Norwegian har flyforbud de siste to ukene før termin.


Er det under fire uker igjen, kan du fortsatt fly , så lenge formen din er bra og flyturen tar under fire timer. Hos SAS må du fylle ut et skjema som må godkjennes av SAS sin medisinske avdeling før turen. TUI fly kræver, at du medbringer en lægeerklæring på alle flyvninger efter den 28’nde uge af graviditeten.


Ha alltid på deg støttestrømper hvis det er en lang reise, og husk å ordne med forsikringer, reiseapotek og vaksiner. På lange reiser er det også viktig at du beveger deg. Nedenfor finner du informasjon og flere viktige tips om hva du kan gjøre før og under reisen. Jeg bytter når den gamle slutter å fungere ordentlig.


I praksis betyr det at jeg bytter hvert tredje til fjerde år. Den forrige hadde jeg i fire år, og da hadde jeg byttet batteri på den to ganger. Den jeg har nå, har jeg hatt i litt over to år, og håper den funker minst et år til.


Fly og graviditet

Og det var ingen forskjell i abort frekvensen mellom disse. Forholdene inne i et fly , som for eksempel endring i kabintrykket og lavere luftfuktighet, kombinert med de fysiologiske forandringene som skjer under en graviditet gjøre at man vil ha et litt høyere blodtrykk, litt raskere puls og mindre lungevolum. Dette kan hos noen være merkbart under en flyreise, sier barnelege Jenny Ringnes. Flyging er tillatt for gravide piloter fram til uke i graviditeten.


Da mente Ryanair at hun ikke kunne fly ettersom hun var gravid i 34. Gravid uke for uke. Alle flyselskaper har egne regler for hvor lenge gravide har anledning til å fly med dem, og noen krever også en legeerklæring som sier det er trygt å la den gravide reise med fly mot slutten av svangerskapet. Ta gjerne pauser med små gåturer for å strekke på deg og holde blodsirkulasjonen i gang.


Om å reise i lufta. Når et ukomplisert svangerskap går inn i sin 28. Klikk her for å laste ned brevmalen. Hvordan er det å fly når man er gravid?


Har hørt både at det kan være veldig skadelig for babyen og at det ikke er farlig i det hele tatt, så jeg er litt usikker. Vi tenkte oss uker til syden august, da vil jeg være mnd på vei. Lurer på om dette er skadelig for barnet eller om det ikke spiller noen rolle om vi drar på ferie?


Hvis du har hatt komplikasjoner under graviditeten må du fremvise en legeerklæring uansett hvilken uke du befinner deg i. Uke 28–Du må fremvise en legeerklæring som bekrefter at du kan fly. Uke og fremover På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke fly med Blue Air. Jeg vet mange har tatt fly i første trimester, og at det har gått bra.


Jeg tror ikke det er slik at det går riktig ille hvergang. Men jeg vet ikke om jeg tørr. Synes dette høres for kanskje ut, og at det generelt er for lite forsket på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg