fredag 1. juli 2016

Graviditet og trening

Graviditet og trening

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.


Hundrevis av varer med gode tilbud. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter.


Trening er sunt, både for mor og barn. Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Svømming, vanngymnastikk, slyngetrening eller sykling på lavt sete, kan fungere bra for noen. Staver gir ekstra støtte og avlastning.


Graviditet og trening

TRENING UNDER GRAVIDITETEN : Det er anbefalt å fortsette treningen når man er gravi men det er viktig å ta hensyn til sin nye kropp. Graviditet og trening : Slik bør du tilrettelegge treningen Det er bra for både din, og babyens helse. Et svangerskap medfører store endringer i kroppen. Tyngdekraften endres og dette stiller blant annet større krav til muskulatur i rygg, bekken og hofter.


Det stilles større krav til sirkulasjonssystemet, blodvolumet øker og oksygenbehovet stiger. Hormonsystemet er nødt til å jobbe litt annerledes enn det er vant til å gjøre. Kroppen går gjennom en stor forandring. Fysisk aktivitet i svangerskapet er godt for både mor og barn – både fysisk og psykisk. Hold deg i regelmessig aktivitet gjennom daglige gjøremål som f. Målet med treningen skal ikke være å forbedre din fysiske kapasitet og form, men å sørge for at du har det bra og er forberedt på fødselen.


Første trimester, uke 1-12! Her kan du fortsette med den trening du er vant med. Fokuser på å styrke kjernemuskulaturen og tren for å opprettholde en god og rak holdning.


Det finnes en rekke forskningsresultater på gravide og trening i Norge, men allikevel er det en del usikkerhet når det kommer til styrketrening. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen. Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt. Hun nevner noen forholdsregler gravide bør ta.


Det anbefales å trappe ned all form for kampsport fra ca. Råd om trening i svangerskapet omfatter råd for å fremme generell helse og fysisk form, og hva slags trening og intensitet du bør velge. I siste avsnitt omtales idrettsutøvere spesielt. I dag anser man det for best og mest naturlig at den gravide kvinnen fortsetter å mosjonere under hele graviditeten , så lenge graviditeten forløper normalt. Stort utvalg og rask levering!


Idag er anbefalingene annerledes: Forskningsrapporter og studier viser at både kvinner og barn som går gjennom en normal graviditet har godt av moderat trening som er tilpasset kvinnens fysiologiske forutsetninger. Merk at forskningen er gjort på friske kvinner og våre anbefalinger er basert på dette. Slik kan du trene for å få en enklere graviditet Du trenger ikke slutte å trene fordi du er gravid.


Det er nemlig sunt både for deg og babyen at du får opp pulsen. Her får du et komplett og enkelt treningsprogram. Også Solli innrømmer at det finnes mange myter rundt det med trening og graviditet. Hun var også skeptisk til trening under graviditeten. Ja, jeg var skeptisk, men med kyndig veiledning har det jo ikke vært skummelt.


Begge to viste god formstigning underveis. De økte styrken for hver økt og fikk bedre utholdenhet. Myter og fakta om trening under svangerskapet.


Gravide kvinner ble tidligere rådet til å holde seg mer eller mindre unna fysisk aktivitet. I dag vet vi at trening under svangerskapet kan ha positiv innvirkning på både mor og barn. Likevel er det flere myter om trening og graviditet som gjør mange gravide kvinner usikre på hva som er best. Tren styrke for øvre og nedre deler av ryggen for å unngå ryggplager og motvirke lut holdning - Tøy brystmusklene for å unngå lut holdning. Godt trente kvinner har ofte kortere og enklere fødsler.


Ofte føder godt trente kvinner tidligere enn andre, men ikke før etter uke 37.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg